Connect with us

EKONOMİ

İstanbul’da kentsel dönüşüm için 5 yıllık yol haritası belli oldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’da deprem riski taşıyan 1,5 milyon bağımsız bölümün 5 yıl içinde dönüştürülmesini hedefliyor.

Yayınlanma tarihi:

Ev Sahiplerine Kötü Haber! Yeni Düzenleme Yolda! 1 Milyon TL Cezası Var

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’da deprem riski taşıyan 1,5 milyon bağımsız bölümün 5 yıl içinde dönüştürülmesini hedefliyor. Bu kapsamda her yıl 350 bine yakın yeni yapı inşa edilecek.

İstanbul’da toplam 7,5 milyon bağımsız bölüm bulunuyor. Bu bağımsız bölümlerden 1,5 milyonu acil dönüşüme ihtiyaç duyuyor. Bakanlık, bu bağımsız bölümlerin 5 yıl içinde dönüştürülmesi için bir yol haritası belirledi.

Yol haritası kapsamında, her yıl 350 bine yakın yeni yapı inşa edilecek. Bu yapılardan 600 binini konutlar oluşturacak. Kalan 900 bin bağımsız bölüm ise iş yeri, otel, okul, hastane gibi çeşitli yapılardan oluşacak.

Bakanlık, dönüşümün hızlandırılması için “Yarısı Bizden” kampanyasını da devam ettirecek. Bu kampanya kapsamında, hak sahiplerine hibe ve 10 yıl vadeli kredi imkânı sunuluyor.

İstanbul’da 2012’den bu yana 800 bine yakın riskli bağımsız bölümün dönüşümü tamamlandı. Halihazırda ise 170 bin bağımsız bölümün dönüşümü devam ediyor.

Bakanlık, kentsel dönüşümün sağlıklı ve güvenli bir şekilde yürütülmesi için gerekli tüm çalışmaları yürütüyor. Bu kapsamda, dönüşümün finansmanı, planlama ve koordinasyonu gibi konularda çalışmalar yapılıyor.

Yol haritasının hedefleri

  • 5 yıl içinde İstanbul’da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümün dönüştürülmesi
  • Her yıl 350 bine yakın yeni yapı inşa edilmesi
  • Yarısı Bizden kampanyası ile en az 200 bin konutun dönüştürülmesi
  • Belirlenen rezerv alanlara 350 bin konut inşa edilmesi

Yol haritasının faydaları

  • Deprem riskinin azaltılması
  • Şehrin daha güvenli bir hale gelmesi
  • Ekonominin canlanması
  • Kentsel yaşam kalitesinin yükselmesi
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla