Connect with us

EKONOMİ

ÇALIŞAN EMEKLİ 5.000 TL İKRAMİYESİNİ NE ZAMAN ALACAK? Tahsis Numarası 0,2,4,6,8…

ÇALIŞAN EMEKLİ 5.000 TL İKRAMİYESİNİ NE ZAMAN ALACAK? Tahsis Numarası 0,2,4,6,8…

Yayınlanma tarihi:

Yeni getirilen düzenleme ile emekli çiftçiler ve çalışan emeklilere ikramiye ödemesi müjdesi geldi. Cumhuriyet’in 100. Yılına özel 5 bin TL ikramiye ödemesi başlangıçta sadece çalışmayan emeklileri kapsarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla çalışan emeklilere de bu avantaj tanındı. Peki, çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ne zaman yatacak? Tahsis numarasına göre ödeme tarihleri açıklandı.

İkramiye Talebi Meclis’e Gönderildi: İşte Detaylar!

Emekli olup fiilen çalışmaya devam etmeyen emeklilere yönelik 5 bin TL ikramiye talebi Meclis’e gönderildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile tek seferlik verilecek ikramiyeden daha önce kapsam dışında tutulan emeklilerin de faydalanması için çalışmalar başlatıldı. Bu konudaki detaylar, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek olan Kanun Teklifi’ne eklendi.

Çalışan Emekliye 5000 TL İkramiye: Detaylar Belli Oldu!

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, çalışan emeklilere yönelik 5000 TL ikramiye ödemesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda hayata geçirileceğini açıkladı. İlgili bakanlıklara çalışma talimatı verilen bu kapsamda ikramiyeden kimlerin faydalanacağı ve detaylar çalışmanın tamamlanmasının ardından ortaya çıkacak.

Çiftçilere de İkramiye Yolda: Çalışmalar Başlatıldı!

5000 TL ikramiye ödemesinin ilk aşamasında sadece çalışmayan emekliler yer alıyordu. Ancak Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı çiftçiler de çalışan emekli statüsünde kabul edildiği için, çalışmaların tamamlanmasının ardından çiftçiler de bu ikramiyeden yararlanabilecek.

5000 TL İkramiye Ödemeleri Ne Zaman?

Meclis’te kabul edilmesi beklenen çalışmanın ardından, çalışan emeklilere yönelik 5000 TL ikramiye ödemelerinin Aralık ayı içinde yapılması öngörülüyor. Ödemeler, emeklilerin maaş aldıkları banka hesaplarına otomatik olarak yapılacak.

Tahsis Numarasına Göre Ödeme Tarihleri: 4A SSK ve 4B Bağ-Kur Emeklileri

Ayrıca, tahsis numarasının son rakamına göre belirlenen ödeme tarihleri de açıklandı. 4A SSK emeklilerinin ödemeleri 17-26 Aralık tarihleri arasında, 4B Bağ-Kur emeklilerinin ise 25-28 Aralık tarihleri arasında yapılacak.

Çalışan emeklilere yönelik bu ikramiye ödemesi, emeklilerin maddi durumlarına katkı sağlaması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Yapılacak olan çalışmaların ardından detaylar netleşecek ve emeklilere yönelik bu destek, milyonlarca vatandaşın beklentisini karşılamış olacak.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla