Connect with us

Emeklilik

5000 TL Ödeme Cumhurbaşkanı Tarafından Onaylandı! SGK ve EYT Emeklilerine Yatacak

Yayınlanma tarihi:

5000 TL Ödeme Cumhurbaşkanı Tarafından Onaylandı! SGK ve EYT Emeklilerine Yatacak

Türkiye’de emekliler arasında büyük bir heyecan hüküm sürüyor, çünkü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayını aldığı 5000 TL’lik emekli ikramiyesi müjdesi bekleniyor. Kasım ayının başında emekli olan çalışmayan vatandaşlar için verilen Cumhuriyet ikramiyesi sonrasında, şimdi de çalışan emeklilerin gözü bu ikramiyede. AK Parti’den gelen önemli açıklamalar ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) başlayan görüşmeler, 4 milyon 688 bin 945 emekliye 5000 TL ikramiye ödemesinin yakın bir zamanda gerçekleşeceği umudunu taşıtıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz haftalarda duyurduğu Cumhuriyet ikramiyesi, çalışmayan emeklileri hedef alarak hayata geçirilmiş ve Kasım ayının başında ödemeler tamamlanmıştı. Ancak, çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan ve şirketi hala tasfiye edilmemiş emekliler ile daha önce tasfiye başvurusu yapılmış olmasına rağmen işlemleri tamamlanmamış olanlar bu ödemeden yararlanamamıştı. Bu durum, çalışan emeklilerin beklentisini artırmıştı.

AK Parti grup başkanının açıklamasına göre, çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ödemesi yapılması için yasa teklifi TBMM genel kuruluna sunuldu. Görüşmelerin TBMM’de başlamış olması, çalışan emeklilere yönelik bu ödemenin önemli bir adım attığını gösteriyor.

Türkiye genelindeki 4 milyon 688 bin 945 emekli, beklenen 5000 TL ikramiye ödemesini büyük bir sabırsızlıkla bekliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki hükümet, bu ikramiye ödemesiyle sosyal yardımlar konusundaki duyarlılığını bir kez daha göstermeyi amaçlıyor. Emeklilere yapılacak bu ödeme, milyonlarca vatandaş için ekonomik bir rahatlama sağlayacak ve ülke ekonomisine olumlu katkılarda bulunacak. Türkiye, Cumhuriyet ikramiyesi ile birlikte emeklilerini unutmayarak sosyal devlet anlayışını daha da güçlendirmeye devam ediyor.”

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement