Connect with us

EKONOMİ

5000 TL Emekliye İkramiye İçin Ek Düzenleme! Çiftçi emeklilerinin gözü Kabine Toplantısında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 11-14 Kasım tarihleri arasında 12,2 milyon emekliye 5000 TL ikramiye ödemesi yapıldı.

Yayınlanma tarihi:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 11-14 Kasım tarihleri arasında 12,2 milyon emekliye 5000 TL ikramiye ödemesi yapıldı. Ancak, ÇKS sistemine kayıtlı yaklaşık 1,6 milyon emekli çiftçi bu ödemeden yararlanamadı.

Çiftçiler, 5000 TL ikramiye için AK Parti milletvekilleri ve parti yönetimine taleplerini iletti. Erdoğan’ın da konuyu Bakan Mehmet Şimşek ve Bakan Vedat Işıkhan ile görüşeceği bildirildi.

20 Kasım Pazartesi günü yapılacak Kabine Toplantısı’nda 5000 TL ikramiye için ek düzenleme konusu masaya gelecek. ÇKS sistemine kayıtlı emekliler için bütçe çalışmaları sonrası konu netlik kazanacak. Ek düzenleme kararının alınması durumunda yeni ödemeler konusunda Meclis süreci başlayacak.

Ek Düzenleme İçin 2 Alternatif

ÇKS sistemine kayıtlı emekliler için ek düzenleme yapılması halinde iki alternatif gündeme gelebilir.

Birinci alternatifte, 5000 TL ikramiyenin ÇKS sistemine kayıtlı tüm emeklilere verilmesi öngörülüyor. Bu durumda, bütçeden yaklaşık 8 milyar TL’lik kaynak ayrılması gerekecek.

İkinci alternatifte ise, 5000 TL ikramiyenin ÇKS sistemine kayıtlı emeklilere belirli bir oranda verilmesi gündeme gelebilir. Örneğin, 5000 TL’nin yarısı olan 2500 TL’nin verilmesi halinde, bütçeden yaklaşık 4 milyar TL’lik kaynak ayrılması gerekecek.

Son Karar Kabine Toplantısı’nda Verilecek

ÇKS sistemine kayıtlı emekliler için ek düzenleme yapılması halinde, bu kararın ne şekilde yapılacağı 20 Kasım Pazartesi günü yapılacak Kabine Toplantısı’nda netlik kazanacak.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla