Connect with us

EKONOMİ

3600 Ek Gösterge: Son Durum, Ne Zaman Verilecek, Torba Yasada Var mı?

3600 ek gösterge, 5,3 milyon kamu çalışanını ilgilendiren ve uzun süredir beklenen bir düzenleme.

Yayınlanma tarihi:

3600 ek gösterge, 5,3 milyon kamu çalışanını ilgilendiren ve uzun süredir beklenen bir düzenleme.

Bakan Vedat Işıkhan’ın “Birinci döneme yükselen devlet memurlarımız için 3600 ek gösterge düzenlemesini en yakın zamanda hayata geçireceğiz.” açıklamasının ardından gözler Meclis’e çevrildi.

3600 Ek Gösterge Ne Zaman Verilecek?

Bakan Işıkhan’ın açıklamalarına göre, birinci derecedeki tüm memurlara 3600 ek gösterge verilecek. Düzenlemenin detayları memur konfederasyonlarıyla yapılacak çalışmalarda netleşecek ve ardından Meclis’e sunulacak.

3600 Ek Gösterge Torba Yasada Var mı?

3600 ek göstergenin Torba Yasada yer alması bekleniyordu. Ancak, İşsizlik Sigortası Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin TBMM Başkanlığına sunulmasında 3600 ek gösterge ile ilgili bir madde yer almadı.

3600 Ek Gösterge Kimlere Fayda Sağlayacak?

3600 ek gösterge düzenlemesi, öğretmenler, sağlık çalışanları, polisler, din görevlileri, uzman jandarma ve uzman erbaşlar, avukatlar, şube müdürleri, müdürler ve müdür yardımcıları ile taşra uzman ve denetmenleri dahil olmak üzere 5,3 milyon kamu çalışanını kapsayacak.

3600 Ek Göstergenin Etkisi:

3600 ek gösterge, kamu çalışanlarının maaşlarını, emekli aylıklarını ve ikramiyelerini önemli ölçüde artıracak. Örneğin, ek göstergesi 2200 olan bir memurun maaşı 3600 ek gösterge ile 350 TL civarında artacak. Emekli aylıkları ve ikramiyeler de bu oranda artacak.

Son Durum:

3600 ek gösterge ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Düzenlemenin ne zaman yasalaşacağı ve yürürlüğe gireceği henüz belli değil. Kamu çalışanları, bu konudaki gelişmeleri yakından takip ediyor.

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla