Connect with us

EKONOMİ

3600 Ek Gösterge: Memurların Dikkatine! O Tarihten Sonra Yararı Yok!

500 bine yakın birinci derecedeki tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesi için yapılan çalışmalar devam ederken, konuyla ilgili dikkat çeken bir detay ortaya çıktı.

Yayınlanma tarihi:

500 bine yakın birinci derecedeki tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesi için yapılan çalışmalar devam ederken, konuyla ilgili dikkat çeken bir detay ortaya çıktı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan arasında gerçekleşen sürpriz görüşme sonrasında gündeme gelen 3600 Ek Gösterge düzenlemesi, SGK Uzmanı Özgür Erdursun’un açıklamalarıyla yeniden tartışılıyor.

Erdursun’un vurguladığı üzere, 2008 yılında yapılan düzenleme sonrasında işe başlayan memurların emekli aylıkları olumsuz etkilendi. 3600 ek göstergenin bu tarihten sonraki memurlar için herhangi bir artış getirmeyeceği belirtilirken, Erdursun’un ifadeleri emeklilik sürecindeki memurlar için dikkate değer bir uyarı niteliği taşıyor.

Erdursun, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Türkiye’de çalışma hayatının yeniden düzenlenmesi gerekiyor. 2008’de yapılan düzenleme ‘reform’ olarak lanse edildi ancak bu bir ‘deform’du. Halkın yararına olmayan, emekli aylıklarını düşüren ve birçok yasal hakkı elinden alan 5510 sayılı yasa, başa bela oldu” şeklinde konuştu.

Erdursun’un belirttiği gibi, memur sendikalarının bu konuyu gündeme getirmemesi dikkat çekiyor. Özellikle emekli aylıkları üzerinden yapılan hesaplamalarda, 1 Ekim 2008 tarihinden önce ve sonra işe başlayan memurlar arasında ciddi farklar olduğu ortaya çıkıyor. Bu durum, 3600 ek göstergenin emekli aylıklarına herhangi bir katkı sağlamayacağı gerçeğini değiştirmiyor.

Özgür Erdursun’un uyarısıyla birlikte, konuyla ilgili kamuoyunun daha fazla bilgilendirilmesi ve gereken adımların atılması önem taşıyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla