Connect with us

TÜRKİYE

2024 Yılında Ehliyet Almak İsteyenlere Önemli UYARI! Sadece 30 Gününüz Kaldı!

Yayınlanma tarihi:

2024 Yılında Ehliyet Almak İsteyenlere Önemli UYARI! Sadece 30 Gününüz Kaldı!

Yeni yıla sayılı günler kala, ehliyet almayı düşünenler için önemli bir uyarı geldi. 2024 yılı itibarıyla bir dizi vergi, harç ve cezanın yeniden değerleme oranında artırılması bekleniyor. Bu artışlar, ehliyet harçlarına da yansıyacak.

Ehliyet almak isteyenler için acele etmek oldukça avantajlı olabilir. Yapılacak olan zamlarla birlikte ehliyet harçları da artacak. Özellikle B sınıfı ehliyet alacak olanları ilgilendiren bu değişiklikler, yaklaşık 30 gün sonra yürürlüğe girecek.

Yeniden değerleme oranına göre değişecek yükümlülükler arasında çevre temizlik vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, gelir vergisi tarife dilimleri, veraset ve intikal vergisi, damga vergisi, trafik cezaları, ehliyet ve pasaport harçları gibi birçok öğe bulunuyor.

2024 yılında vergi, harç ve cezalarda yüzde 58,46 oranında artış yaşanması bekleniyor. A sınıfı sürücü belgesi harcı 1308,7 TL’ye yükselecekken, B sınıfı sürücü belgesi harçları 3 bin 945,3 TL olarak uygulanacak.

Yeni ehliyet almak isteyenlerin, bu artışları göz önünde bulundurarak işlemlerini hızlandırmaları önem taşıyor. Zira 2024 yılında ehliyet almak daha maliyetli hale gelebilir. Bu nedenle acele etmek, ekonomik açıdan avantajlı olacaktır.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement