Connect with us

EKONOMİ

2024 YILI ÖĞRETMEN MAAŞLARINA YÜZDE KAÇ ZAM GELDİ?

2024 YILI ÖĞRETMEN MAAŞLARINA YÜZDE KAÇ ZAM GELDİ?

Yayınlanma tarihi:

Türkiye’de milyonlarca öğretmeni yakından ilgilendiren 2024 yılı Ocak ayı maaş zamları belli oldu. Her yıl olduğu gibi bu yıl da enflasyon oranları ve toplu sözleşme zammı ile belirlenen öğretmen maaşları, öğretmenlerin merakla beklediği bir konu haline geldi. 2024 Ocak-Temmuz dönemi için belirlenen zam oranları ve enflasyon farkları, özellikle emekli ve memur maaşlarını etkilerken, öğretmen maaşları da bu kapsamda belirlendi.

Aralık ayında açıklanan enflasyon oranları ve toplu sözleşme zammı doğrultusunda, öğretmen maaşlarında belirgin değişiklikler yaşanacak. Bu durum, özellikle 1/4 derecesine sahip olan başöğretmen, uzman öğretmen ve normal öğretmenleri yakından ilgilendiriyor.

Temmuz ayında yapılan enflasyon farkı hesaplamalarının ardından 2024 yılı Ocak ayına girişle birlikte, öğretmen maaşlarına uygulanacak zam oranları da belli oldu. Temmuz ayında 1/4 derecesine sahip öğretmen maaşı, 26 bin 837 TL’ye yükselmişti. Şimdi ise merakla beklenen 2024 Ocak öğretmen maaşları için belirlenen yeni zamlı tutarlar şu şekilde:

  • 1/4 derecesinde görev yapan öğretmene %50 zam yapıldığında maaşı 26 bin 654 TL’den 39 bin 981 TL’ye yükselecek.
  • 1/4 derecesinde görev yapan uzman öğretmen maaşı ise 29 bin 538 TL’den 44 bin 307 TL’ye çıkacak.

Memurların ocak ayındaki maaşları, ana maaşlarına yapılacak yüzde 49.25 oranındaki artışın ardından belirlenecek. Bu artırılan tutarlara 12.055 TL ilave edilecek ve öğretmen maaşları bu şekilde hesaplanacak.

Öğretmenler, emekli oluncaya kadar her 6 ayda bir artırılan seyyanen zammı almaya devam edecekler. Ancak, bu ilave ödeme emekli aylıklarına yansımayacak. Zam oranlarının belirlenmesiyle birlikte memurlar ve öğretmenler, Ocak ayının 15’inde zamlı maaşlarını almaya hak kazanacaklar.

Öğretmen maaşlarının belirlenmesindeki detayları, memur maaşlarının hesaplanmasıyla ilgili tabloları ve diğer önemli bilgileri Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi üzerinden detaylı bir şekilde edinebilirsiniz. Bu gelişmeler, öğretmenlerin ve diğer kamu çalışanlarının maaşlarına dair önemli bir güncelleme olarak öne çıkıyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla