Connect with us

EKONOMİ

2024 MEMUR ZAMMI! Temmuz Ayında Geçerli Olacak Zam Miktarı Belli Oldu!

2024 MEMUR ZAMMI! Temmuz Ayında Geçerli Olacak Zam Miktarı Belli Oldu!

Yayınlanma tarihi:

Emekliler Bu Tarihi Not Etsin! 18-23-25-28 Mayıs Emekliler İçin Kritik Tarihler

Memur zammı haberlerinde son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Temmuz ayında geçerli olacak memur maaşları için belirlenen zam oranı netleşti. 4 aylık enflasyon farkına göre memur zam oranı yüzde 3,23 olarak açıklandı. Ancak net oran için son 2 veriye ihtiyaç var. Meslek bazında memur maaşı hesaplamaları hızla sürüyor. Bilindiği üzere, memur ve memur emeklilerinin aylıkları 6 aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammıyla artacak.

Memur Maaşı Hesaplama Tablosu ve Tahminleri

Memur maaşları 2024 Temmuz zammı ile artacak. Memur zam oranı yılın ilk 6 ayına ait enflasyon rakamlarından doğan fark ile hesaplanacak. Bu rakama toplu sözleşme zammı da eklenecek. 4 aylık veri belli oldu ve enflasyon rakamlarının beklentilere göre gerçekleşmesi durumunda ortalama memur maaşı 44 bin 500 TL civarında olacak.

Memur Zammı Beklentileri ve Son Durum

Memurlar her yıl Ocak ve Temmuz aylarında zam alıyor. Bu yılın Ocak dönemindeki enflasyon rakamları sonrası memur enflasyon farkı yüzde 29,78’e ulaştı ve buna yüzde 15’lik toplu sözleşme ilave edildi. Böylece memur zammı yüzde 49,25 olarak belirlendi ve en düşük memur maaşı 32.860 TL’ye yükseldi.

Temmuz ayındaki zammın ise en düşük memur maaşını ne kadar artıracağına dair beklentiler devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran ayı enflasyon rakamlarını 3 Temmuz’da açıklayacak ve bu rakam üzerinden memur zammı netleşecek.6 aylık enflasyon beklentileri yüzde 25 bandında olduğu için memur ve memur emeklisi için yüzde 19,93’lük bir zam öngörülüyor. Bu durumda en düşük memur maaşı 39 bin TL’yi aşacakken, memur emeklisi taban aylığı 17 bin 500 TL’nin üzerine çıkacak.

Memur Zammı Açıklanma Tarihi ve Tahmini Taban Maaşlar

Memur ve memur emeklisi için taban maaşlarında artış bekleniyor. Özellikle meslek bazında yapılan hesaplamalara göre, 6 aylık enflasyon oranının yüzde 25 bandında olması durumunda birçok meslek grubunda önemli artışlar yaşanacak.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla