Connect with us

EKONOMİ

2024 Dul ve Yetim Maaşı Zammı: En Düşük Dul ve Yetim Aylığı 7.500 TL Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, emekli maaşlarına ek zam yapılacağını duyurdu.

Yayınlanma tarihi:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, emekli maaşlarına ek zam yapılacağını duyurdu.

Erdoğan’ın açıklamalarının ardından, dul ve yetim maaşlarına da zam yapılacağı gündeme geldi.

En düşük emekli maaşı 10.000 TL’ye çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarına ek zam olarak yüzde 5 oranında artış yapılacağını açıkladı. Bu artışla birlikte, en düşük emekli maaşı 7.500 TL’den 10.000 TL’ye yükseldi.

Dul ve yetim aylıkları da arttı

Emeklilerin en düşük maaşlarının artmasıyla birlikte, dul ve yetim aylıkları da artmış oldu. Dul ve yetim maaşları, emekli maaşlarına endeksli olarak hesaplanmaktadır. Bu nedenle, emekli maaşlarına yapılan zam, dul ve yetim aylıklarına da yansımaktadır.

Yüzde 75 hisseli dul ve yetim 7.500 TL maaş alacak

Yüzde 75 hisseli dul ve yetim, en düşük emekli maaşı olan 10.000 TL’nin yüzde 75’i olan 7.500 TL maaş alacak. Yüzde 50 hisseli dul ve yetim ise 5.000 TL maaş alacak. Yüzde 25 hisseli dul ve yetim ise 2.500 TL maaş alacak.

Dul ve yetim maaşı zamlı ödeme tarihleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yeni düzenlemelerin ardından Şubat ayından itibaren zamlı sosyal yardımların hesaplara geçeceğini bildirmişti. Ancak henüz dul ve yetim maaşı zamlı ödeme tarihlerine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Dul ve yetim maaşının emekli maaşını Endeksli olması nedeniyle ilk ödemelerin Ocak ayı sonuna kadar yapılması bekleniyor.

Dul ve yetim maaşı zammı ile ilgili diğer detaylar

Dul ve yetim maaşı, sigortalı veya emeklinin hak sahiplerine verilen bir maaştır. Dul ve yetim aylığı alma şartları şu şekildedir:

  • Sigortalı veya emeklinin vefat etmiş olması
  • Sigortalı veya emeklinin sigortalılık süresi en az 5 yıl olması
  • Sigortalı veya emeklinin 18 yaşını doldurmuş veya sigortalılık süresi 15 yıl olması

Dul ve yetim aylığı, sigortalı veya emeklinin prime esas kazancının yüzde 70’i oranında hesaplanmaktadır.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla