Connect with us

TÜRKİYE

2024 Asgari Ücrette Zam Oranı Belli Oldu! Milyonlarca Asgari Ücretliye YÜZDE 50 ZAM

Yayınlanma tarihi:

2024 Asgari Ücrette Zam Oranı Belli Oldu! Milyonlarca Asgari Ücretliye YÜZDE 50 ZAM

Yıl sonuna yaklaşırken milyonlarca çalışanın gözü, yeni yılda uygulanacak asgari ücret zammında. İktidara yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre, bu beklentiyle dolup taşan çalışanlar için önemli bir gelişme yaşandı. Yeni yıla sadece 28 gün kala, asgari ücrete yapılacak zam oranı ile ilgili iktidara yakın gazete tarafından önemli bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, bu yılki Asgari Ücret Komisyon Toplantısı’nın 11 Aralık’ta gerçekleşeceği belirtildi. Özellikle dikkat çeken bir değişiklik ise, bu yıl işçilerin de toplantıya katılacak olması. Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret zammıyla ilgili olarak 2024’te ara zam yapılmayacağını açıklamıştı.

Henüz sendika ve hükümet tarafından belirlenmiş bir rakam olmasa da, Sabah gazetesine göre, asgari ücrete yapılacak zam oranının yüzde 40 ila 50 arasında olması bekleniyor. Buna göre, asgari ücret yeni yılda 15 bin 962 ile 17 bin 103 lira arasında olabilir.

Temmuz ayında yüzde 34 artışla 11 bin 402 liraya çıkan asgari ücretin, memur maaş artışları dikkate alındığında yüzde 50’lik bir artışla 17 bin 103 liraya çıkabileceği belirtiliyor. Ancak, asgari ücretin 6 aylık enflasyona göre artırılması durumunda net tutarın 15 bin 962 lira olması öngörülüyor.

Beklentilere göre şekillenen bu zammın, milyonlarca çalışanın maddi durumunu olumlu yönde etkilemesi bekleniyor. Ancak resmi açıklamaların yapılması ve Asgari Ücret Komisyonu’nun toplantısının gerçekleşmesiyle kesin rakamlar ortaya çıkacak.**

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement