Connect with us

TÜRKİYE

2023 Evde Bakım Maaşı ve Sosyal Yardım Zammı: Hesap Yapıldı

Yayınlanma tarihi:

2023 Evde Bakım Maaşı ve Sosyal Yardım Zammı: Hesap Yapıldı

Yeni yıla yaklaşırken, milyonlarca vatandaşın merakla beklediği konulardan biri de evde bakım maaşı ve sosyal ve ekonomik destek ödemelerinin ocak ayında ne kadar artacağı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yılda iki kez gerçekleştirilen sosyal yardım ödemelerinde artışa gitmekte ve bu artışlar, memur maaş katsayısı ile belirlenmektedir.

Memur Maaş Katsayısının Önemi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın memur maaşlarının yüzde 50’ye yakın oranda artacağına dair açıklaması, evde bakım maaşı ve sosyal ve ekonomik destek ödemesi alan vatandaşlar arasında hesaplamaların başlamasına neden oldu.

Sosyal Yardım Zammı Hesaplaması

Ocak ayında enflasyon farkına ek olarak 8,077 TL zam ile birlikte memur maaşları netlik kazanacak. Memur maaş zammının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım ödemelerine dair açıklamalarda bulundu. Evde bakım maaşı ve sosyal ve ekonomik destek ödemesi de artan destek ödemeleri arasında bulunuyor.

Beklentiler ve Sonuçlar

Gerçekleşen zam ile birlikte, evde bakım maaşı 5,097 TL seviyesine, sosyal ve ekonomik destek ödemesi ise ortalama 3,571 TL olarak güncellendi. Ancak ocak ayında memur maaşlarına yüzde 50 zam yapılması bekleniyor. Bu durumda, sosyal yardım ödemelerinin yüzde 50 oranında artış gösterebileceği öngörülüyor.

Tüm bu gelişmelerle birlikte, vatandaşlar ocak ayını ve yeni yılı evde bakım maaşı ve sosyal yardım zammı ile karşılamaya hazırlanıyor. İlerleyen günlerde resmi açıklamaların yapılması ve kesin rakamların belirlenmesi bekleniyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement