Connect with us

TÜRKİYE

2023 BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI: MEB İOKBS Bursluluk sınav sonuçları nereden, nasıl sorgulanır? TIKLA-ÖĞREN

Yayınlanma tarihi:

2023 BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI: MEB İOKBS Bursluluk sınav sonuçları nereden, nasıl sorgulanır? TIKLA-ÖĞREN

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Bursluluk Sınavı Sonuçları Açıklanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından her yıl düzenlenen Bursluluk Sınavı’nın sonuçları heyecanla bekleniyor. Bu yılki Bursluluk Sınavı’na tam 1 milyon 44 bin 846 öğrenci başvuru yapmıştı. Sonuçlar, Eylül ayı içerisinde ilan edilmesi planlanıyor. Peki, 2023 İOKBS sonuçları nereden sorgulanacak?

Bursluluk Sınavı sonuçlarının ne zaman açıklanacağı sorusu merakla bekleniyordu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Bursluluk Sınavı sonuçları takvime göre 22 Eylül 2023 tarihinde açıklanacak. Sonuçlar, MEB’in resmi internet sitesi olan ‘www.meb.gov.tr’ adresinden ilan edilecek ve sorgulanabilecek.

Bu yıl Bursluluk Sınavı’nda 70 bin kontenjan 100 bine çıkarılmış, 30 bin burs kapasitesi ise deprem bölgesindeki öğrencilere ayrılmıştı.

Öğrenci bursları, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda yatılılık, bursluluk, sosyal yardımlar ve okul pansiyonları yönetmeliği hükümleri gereği, bursluluk sınavını kazanan öğrencilerin okula kayıt yaptırdığı tarihi izleyen Ekim ayı başından itibaren ödenmeye başlanacak.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla