Connect with us

EKONOMİ

2023 2. Torba Yasası: Emeklilere 5 bin TL ikramiye, memur ve emekli maaşlarına zam, evlilik kredisi ve taşerona kadro

Habertürk’te yer alan habere göre, 2023 yeni torba yasası Meclis’e sunulacak.

Yayınlanma tarihi:

2. Torba Yasada Milyonları Etkileyecek 5 Madde! Çıkış Tarihi! Taşerona Kadro, Genel Af, Erken Emeklilik, Memur ve Emekli Zammı

Habertürk’te yer alan habere göre, 2023 yeni torba yasası Meclis’e sunulacak.

Yasanın içeriğinde; emeklilere 5 bin TL ikramiye, memur ve emekli maaşlarına zam, evlilik kredisi ve taşerona kadro gibi konular yer alıyor.

Emekliye 5 bin TL ikramiye

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada emeklilere 5 bin TL ikramiye verileceğini duyurmuştu. Bu ikramiyenin bayram öncesinde ödenmesi bekleniyor.

Memur ve emekli maaşlarına zam

Mevcut toplu sözleşmeye göre memur maaşlarına yıl sonunda enflasyon artış oranına ek olarak yüzde 15 oranında zam yapılacak. Ancak, yıl sonu enflasyonunun yüzde 65’e yaklaşması beklendiği için memur maaşlarına ek zam yapılması gündemde.

Evlilik kredisi

Evlenecek çiftlere 2 yıl geri ödemesiz 150 bin TL evlilik kredisi verilmesi planlanıyor. Krediden yararlanmak için çiftlerin aranan şartları taşıması gerekiyor.

Taşerona kadro

Yaklaşık 90 bin taşeron işçisine kadro verilmesi planlanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kadro düzenlemesi konusunda çalışmalarına devam ediyor.

Konutların turizm amaçlı kiralanması

Konutların turizm amaçlı kiralanabilmesi için izin belgesi alınması zorunlu hale getirilecek. Ayrıca, Bakanlıkça nitelikleri belirlenen plaket, turizm amaçlı kiralama yapılan konutun girişine asılacak.

Emekli aylıklarında düzenleme

Habertürk’ten Ahmet Kıvanç’ın haberine göre, emekli aylıklarında kalıcı bir iyileştirme yapılabilmesi için aylık bağlama sisteminin tümüyle gözden geçirilmesi gerekiyor. Bununla birlikte, emekli aylıkları ile ödenen primler arasındaki bağ da yeniden kurulmalı.

Memur maaşlarına ek zam

Memur maaşlarına ek zam yapılması halinde, yüzde 45-50 oranında bir artış yapılması bekleniyor. Ancak, şu an için bu konuda resmi bir açıklama yok.

Sonuç olarak, 2023 yeni torba yasasıyla emeklilere 5 bin TL ikramiye, memur ve emekli maaşlarına zam, evlilik kredisi ve taşerona kadro gibi konular gündemde. Yasanın TBMM’de ne zaman görüşüleceği ve hangi maddelerin kabul edileceği henüz belli değil.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla