Connect with us

TÜRKİYE

2018 yılında Demirören’in Doğan Medya’yı satın almak için Ziraat Bankası’ndan çektiği 950 milyon dolarlık faizsiz kredinin 90 milyon dolarını ödedi

Yayınlanma tarihi:

 2018 yılında Demirören'in Doğan Medya'yı satın almak için Ziraat Bankası'ndan çektiği 950 milyon dolarlık faizsiz kredinin 90 milyon dolarını ödedi

Demirören Medya Grubu, 2018 senesinde Doğan Medya grubunu satın almaya yönelik, Ziraat Bankası’ndan aldığı 950 milyon dolarlık kredinin 90 milyon dolarlık kısmını ödediğini açıkladı.

2018 senesinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde Doğan Medya Grubu’nu Ziraat Bankası’ndan faizsiz kredi çekerek satın alan Demirören Grubu, Ziraat Bankası’na olan borcunun 90 milyon dolarlık bölümünü ödendiğini açıkladı.

Demirören Grubu tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Demirören Medya’nın Ziraat Bankası’na olan FYYS kapsamındaki borcunun 90 milyon dolarlık taksidi ödenmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Demirören Grubu’nun açıklaması; “Türkiye’nin köklü firmalarından olan Demirören Holding 1957’den bu yana güvenin sembolü oldu. Kamuoyunun bilmesini isteriz ki Demirören Holding tüm yükümlülüklerini yerine getirmiş, getirmeye de devam edecektir. 2020 yılından bu yana bankalara 1,3 milyar dolar ödenmiştir. Son olarak Demirören Medya’nın Ziraat Bankası’na olan FYYS kapsamındaki borcunun 90 milyon dolarlık taksidi ödenmiştir. Demirören Holding olarak bundan sonra da güven temsili olmayı ve ülkemize yatırım yapmayı sürdüreceğiz. Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

TİCARİ SIR DENİLEREK BİLGİ VERİLMEMİŞTİ

2020 senesinde CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Demirören Medya Grubu’nun Doğan Medya’yı satın alma sürecinde Ziraat Bankası’ndan kullandığı kredilerin durumu hakkında bilgi talep etmiş, fakat Ziraat Bankası, Hakverdi’nin sorusuna “ticari sır” diyerek cevap vermemişti.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla