Connect with us

TÜRKİYE

2000 sonrası SGK’lılara müjde! Kademeli emeklilik için TBMM düğmeye bastı

Yayınlanma tarihi:

2000 sonrası SGK girişi olan vatandaşlara büyük bir müjde geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) erken emeklilik çalışmalarının başlayacağı tarihi duyurdu. Bu gelişme, milyonlarca çalışanın sevinçle karşıladığı bir haber oldu. Detaylarıyla beraber tam 5 yıl erken emeklilik fırsatı sunulacak.

2000 sonrasında sigorta başlangıcı olan ve bu nedenle SGK’ya giriş yapamayan kişiler için erken emeklilik müjdesi geldi. CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, 8 Eylül 1999’dan önce vatani görevde olanlar, tahsil hayatında olanlar, staj veya çıraklık yapanlar gibi grupların sigorta girişinin 8 Eylül 1999’dan sonraki döneme denk geldiği için EYT’den yararlanamadıklarını belirtti. Bazı kişilerin ise sadece birkaç gün veya birkaç ay farkla EYT yasasını kaçırdığını ifade etti.

Köksal, konuyla ilgili olarak bir kanun teklifi hazırladıklarını ve en kısa sürede Meclis’e sunacaklarını açıkladı. Ayrıca, tüm siyasi parti gruplarına çağrıda bulunarak, bu insanların yaşadığı mağduriyeti gidermeyi ve kademeli emeklilik taleplerine kulak vermeyi önerdi.

Bu gelişmeyle birlikte 2000 sonrası SGK girişi olan vatandaşlar, kademeli emeklilik haklarına erişme umuduyla büyük bir sevinç yaşamaktadır. Konuyla ilgili detaylar ve gelişmeler yakından takip edilmektedir.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla