Connect with us

Emeklilik

1999 SONRASI SGK’LILARA ERKEN EMEKLİLİK! Detaylar Neler?

1999 SONRASI SGK’LILARA ERKEN EMEKLİLİK! Detaylar Neler?

Yayınlanma tarihi:

Emeklilere Özel: 10 Bin TL'ye Kadar Nakit Kredi Fırsatı ve Diğer Avantajlar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Emeklilik Yılı” vurgusu EYT’den faydalanamayanlar için bir umut ışığı oldu.

Emeklilikte yaşa takılan milyonlarca emeklini umudur erken emeklilik. EYT düzenlemesi ile gündem olan kademeli emeklilik Meclis onayını bekliyor. Erken emeklilikten kimler faydalanabilir.?

Erken Emeklilik Yolları ve Detayları:

  1. Malulen Emeklilik Formülü: İş gücü kaybı yaşayanlar için malulen emeklilik hakkı bulunuyor. %60 oranında çalışma gücü kaybı yaşayan ve gerekli şartları sağlayan çalışanlar, erken emeklilik hakkına sahip olabilir. Malulen emeklilik detayları, sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanunu içerisinde ayrıntılı olarak belirtiliyor.
  2. Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik: 8 Eylül 1999 sonrası işe giriş yapmış erkek çalışanlar, askerlik borçlanması ile erken emeklilik hakkından faydalanabilir. 60 yaşını doldurmuş olmaları ve 7000 gün prim şartını karşılamaları gerekmektedir.
  3. Doğum Borçlanmasıyla Erken Emeklilik: Çalışan kadınlar, e-Devlet veya Sosyal Güvenlik Kurumları aracılığıyla doğum borçlanması yaparak 6 yıla kadar erken emeklilik imkanına sahip olabilirler. Borçlanma aylık 6.399 TL ile 48.004 TL arasında değişiklik gösterir.
  4. 2000-2008 Girişlilere Kademeli Emeklilik: EYT’den yararlanamayan 9 Eylül 1999 sonrası işe giriş yapmış vatandaşlar için kademeli emeklilik bekleniyor. Bu sistemle, belirli şartları sağlayanlar 45 (erkekler) ve 43 (kadınlar) yaşında emekli olabilirler. İstenen prim günü ise 6250’dir.

Meclis onayı alması durumunda, EYT dışında kalan 6 milyon vatandaş, kademeli emeklilik ile emeklilik hayallerine kavuşabilecekler.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla