Connect with us

EKONOMİ

1999-2008 Arası Sigortalılar İçin Kademeli Emeklilikte Yeni Gelişme: İşte Açıklamalar!

1999-2008 yılları arasında sigortalı olarak çalışmaya başlayanlar için kademeli emeklilikte önemli bir adım atıldı.

Yayınlanma tarihi:

1999-2008 yılları arasında sigortalı olarak çalışmaya başlayanlar için kademeli emeklilikte önemli bir adım atıldı.

Bazıları için 1 gün için 17 yıl fazladan çalışma gerekecek. Ancak EYT kapsamına giremeyenler için ‘kademeli emeklilik’ beklentisi sürerken, açıklamalar ardı ardına geldi. MHP’li vekil İsmail Akgül, Meclis’te kademeli emeklilik talebini dile getirirken, Cemal Enginyurt’tan flaş bir açıklama geldi. Staj ve çıraklık konusunda da dikkat çeken tartışmalar yaşanıyor.

MHP’DEN KADEMELİ EMEKLİLİK TALEBİ

Akgül, “Emeklilik sisteminin kademeli olarak düzenlenmesi, kamu personelinin ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi, taşeron işçilerimize kadro tahsisi, bağ-kurlu vatandaşlarımızın prim gün sayısının 7200’e düşürülerek esnafımıza destek olunması, infaz ve korumu memurlarımız ile sağlık çalışanlarımızın özlük haklarının düzenlenmesi, FETÖ döneminde memurlarımıza verilen disiplin ceza affı gerçekleştirilmesi ve emekli maaşlarımızın yeniden güncellenmesi tüm vatandaşlarımızı sevindirecek talepler arasındadır” dedi.

CEMAL ENGİNYURT: KADEMELİ EMEKLİLİK GELMEZ

Bir açıklamada Now TV’de İlker Karagöz’ün konuğu olan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt’tan geldi. Enginyurt, ‘Kademeli emeklilik gelmez, getirmezler. Çünkü o gücü, o tepkiyi görmedi hala. Biz bu insanların hakkı için siyaset mi yapmış oluyoruz” dedi.

9 Eylül 1999 – 30 Nisan 2008 tarihleri arasında çalışmaya başlayanlar için kademeli emeklilikte yeni bir dönem başlıyor. Bazıları için 1 gün için 17 yıl fazladan çalışma gerekecek. Ancak EYT kapsamına giremeyenler için ‘kademeli emeklilik’ beklentisi sürerken, açıklamalar ardı ardına gelmeye devam ediyor. MHP’li vekil İsmail Akgül, Meclis’te kademeli emeklilik talebini dile getirirken, Cemal Enginyurt’tan flaş bir açıklama geldi. Staj ve çıraklık konusunda da dikkat çeken tartışmalar yaşanıyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla