Connect with us

EKONOMİ

1999, 2002, 2008 GİRİŞLİ ÇALIŞANLARA ERKEN EMEKLİLİK FIRSATI! İşte Müjdeli Haber!

1999, 2002, 2008 GİRİŞLİ ÇALIŞANLARA ERKEN EMEKLİLİK FIRSATI! İşte Müjdeli Haber!

Yayınlanma tarihi:

1998-2009 Arası SGK'lılara Sevindirici Gelişme! Emeklilik Yaşınız Düştü

Erken emeklilik konusu günümüzde pek çok kişinin merakla takip ettiği bir konu haline geldi. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesiyle birlikte birçok çalışan, emeklilik planlarını gözden geçiriyor. Fakat erken emeklilik yolunda adım atacak olanlar için bilinmesi gereken bazı detaylar var ki birçok kişi bunlardan habersiz. İşte erken emeklilik için dikkat edilmesi gereken 7 yöntem ve detaylar…

  1. Çocuk Avantajı: Özellikle kadın çalışanlar için çocukları üzerinden prim kazanma imkanı bulunuyor. Bu durumda 3 çocuğa kadar olan borçlanmalarla 6 yıl erken emeklilik şansı elde edilebiliyor. Burada önemli olan detay ise çocukların sigortadan önce doğmuş olması.
  2. Askerlik Süresi: Erkek çalışanlar için askerlik süreleri, yaş gerilemesi ve prim kazanma imkanı sağlıyor. Özellikle sigortalı olmadan önce yapılan askerlik borçlanmaları, sigorta giriş tarihini geriye çekerek erken emeklilik fırsatı sunuyor.
  3. Kısmi Emeklilik: 15 yıl ve 3600 gün primi tamamlayanlar, yaş şartı çerçevesinde kısmi emeklilik hakkı elde edebiliyorlar. Bu özellik 9 Eylül 1999 öncesi sigortalılara avantaj sağlıyor.
  4. Malulen Emeklilik: İş yapabilme gücünü en az yüzde 60 kaybedenler, sağlık raporu alarak malulen emeklilik hakkı kazanıyorlar. Bu durumda yaş şartı aranmıyor ancak çalışma durumunda emekli maaşı kesiliyor.
  5. Vergi İndirimi: Yüzde 40 engelli olanlar, vergi indirimi alarak belirli prim günleriyle erken emeklilik şansı yakalayabiliyorlar.
  6. Yıpranmaya Pay: Ağır işlerde çalışanlar için ek prim süresi ve işe giriş tarihinin geriye çekilmesiyle emeklilik imkanı doğuyor.
  7. Anneler için Prim Fırsatı: Muhtaç derecede engelli çocuğu olan annelerin prim süreleri özel avantajlar sağlayarak erken emeklilik yolunu açıyor.

Bu yöntemlerle birlikte 1999, 2002 ve 2008 girişli çalışanlar için erken emeklilik şansı artıyor. Ancak her bir yöntemin detaylarına ve şartlarına dikkat ederek doğru adımlar atmak önem taşıyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla