Connect with us

EKONOMİ

1990 Sonrası SGK’lılar İçin Erken Emeklilikte İlk Adım Atıldı! Erken Emeklilik Şartları ve Detayları Belli Oldu

Erken emeklilik konusunda Türkiye’de önemli adımlar atılıyor. 1999, 2000, 2008 sonrası doğanlar için erken emeklilik süreciyle ilgili detaylar kamuoyuyla paylaşıldı.

Yayınlanma tarihi:

Erken emeklilik konusunda Türkiye’de önemli adımlar atılıyor. 1999, 2000, 2008 sonrası doğanlar için erken emeklilik süreciyle ilgili detaylar kamuoyuyla paylaşıldı. Emeklilik reformu kapsamında hayata geçirilen bu adımlar, milyonlarca çalışanın emeklilik hayallerine bir adım daha yaklaşmalarını sağlayacak. Kimlerin erken emeklilik başvurusu yapabileceği, şartlar ve detaylar merak ediliyor.

Orta Vadeli Program ile Yeni Dönem Emeklilikte Başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Orta Vadeli Program çerçevesinde emeklilikle ilgili önemli çalışmaların hayata geçirileceğini duyurdu. Beş aşamalı düzenleme planıyla emeklilik sisteminin daha sürdürülebilir ve dengeli hale getirilmesi hedefleniyor. Bu düzenleme, işçi ve işveren arasında adil bir çalışma ortamı sağlayarak toplumun genel refahına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Seçim Beyannameleri ve 2023 Türkiye Genel Seçimleri

AK Parti’nin 2023 Türkiye Genel Seçimleri’nde açıkladığı beyannamesi, Orta Vadeli Program çerçevesinde 2023-2026 yıllarındaki çalışmaları belirliyor. Bu kapsamda, memurlar, işçiler, çalışan anneler, ev hanımları ve Bağ-Kur’luları ilgilendiren çalışmalar hız kazanıyor.

Özellikle ev hanımlarını ilgilendiren düzenlemeler arasında devlet destekli erken emeklilik bulunuyor. Ev hanımları, isteğe bağlı sigorta ödemesi olarak yatırılacak 6.400,64 TL’nin 2.133,55 TL’sini devletten alacaklar. Bu düzenleme kapsamında ev hanımlarının prim ödeme gün sayısı 5400 olarak planlanırken devlet, yılda 25.602,56 TL’lik prim desteğini sağlayacak.

Bağ-Kur Prim İndirimi

Bağ-Kur prim indirimi konusundaki çalışmaların son aşamalara geldiği belirtiliyor. Küçük esnafın emeklilik sürecini 5 yıl öne çekecek olan bu indirim, 1800 gün olarak gerçekleştirilecek. Böylece, ilk etapta 1 milyondan fazla Bağ-Kur’lu, 1800 gün prim indiriminden faydalanarak emeklilik hedefine daha hızlı ulaşabilecek.

Tüm bu detaylar, 2023-2026 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Program çerçevesinde şekilleniyor. Bu yeni düzenlemelerle birlikte emeklilik sistemine getirilen yenilikler, çalışanların ve emeklilerin beklentilerini karşılamayı amaçlıyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla