Connect with us

EKONOMİ

‘Vodafone Türkiye Yeşil Dijital Dönüşüm Politika Raporu’ yayınlandı

Yayınlanma tarihi:

Rapora göre, yeşil dijital dönüşümü destekleyen dijital enerji çözümlerinin kullanılmasıyla tüm Türkiyede 21 milyar TLyi aşkın elektrik tasarrufu ve karbon salımında 3 milyon tonu aşkın azalma sağlanabilecek. Diğer yandan, dijital tarım ürünlerinin kullanılmasıyla ülke GSYHsi 36 milyar TLden fazla artırılabilecek. Raporda ayrıca, yeşil dijital dönüşümü destekleyen Vodafone çözümlerine ve yeşil dijital dönüşümün gerçekleştirilmesine yönelik politika önerilerine de yer veriliyor.

Rapor, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcıları Hasan Süel ve Özlem Kestioğlunun katılımıyla düzenlenen toplantıda tanıtıldı.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, şunları söyledi:

“Vodafone olarak, bir yandan Türkiyenin dijitalleşmesi için çalışırken, bir yandan da dijitalleşmenin sürdürülebilirlik üzerindeki etkilerini inceleyen, kamu politikası için önemli veriler sağlayan analizlerin üretilmesine liderlik ediyoruz. Bu anlayışla, kamuoyunda yeşil dijital dönüşüm konusunda farkındalık yaratacağına inandığımız yeni bir politika raporu hazırladık. Türkiye, iklim değişikliği kırılganlığında 10 kriterden 9unda yüksek riskli grupta değerlendiriliyor. Ülkemiz, iklim değişikliğinden kaynaklı risklerden çokça etkileniyor. İklim Değişikliği Performans Endeksinde 64 ülke arasında Türkiye 56ncı sırada. Küresel Yeşil Ekonomi Endeksinde ise 160 ülke arasında 140ıncı sıradayız. Bu tablo bize Türkiyenin yeşil ve dijital dönüşümünü hızlandırmasının sürdürülebilir kalkınmasının en önemli unsuru olabileceğini gösteriyor. Türkiye, rekabet gücünü kaybetmek istemiyor ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerini gerçekleştirmeyi amaçlıyorsa, hem yeşil hem de dijital dönüşüm süreçlerini hızlandırmak durumunda. Dijital teknolojilerin sunduğu verimlilik, şeffaflık ve yenilikçi çözümler, karbon ayak izini azaltarak yeşil dönüşümü hızlandırmada ve Türkiyenin küresel rekabet gücünü korumasında kritik önem taşıyor. Türkiyenin dijital teknolojilere yönelik altyapı yatırımı, teşvik ve destek politikalarını artırması gerekiyor. Bu politikalar, özellikle yenilikçi dijital çözümlerin geliştirilmesi ve uygulanması, dijital altyapının güçlendirilmesi ve dijital yeteneklerin geliştirilmesi gibi alanlara odaklanmalı. Türkiyenin yeşil dijital dönüşüm sürecini başarıyla yürütebilmesi için gerekli politika ve stratejilerin oluşturulması, ulusal ve küresel düzeyde sürdürülebilir gelecek için kritik öneme sahip.”

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Kestioğlu ise şöyle konuştu:

“Dijital teknolojilerin sunduğu verimlilik, şeffaflık ve yenilikçi çözümler yeşil dönüşümü hızlandırıyor ve Türkiyenin küresel rekabet gücünü korumasında kritik önem taşıyor. Vodafone Business olarak sunduğumuz dijital çözümlerin yanında, yeşil dönüşümde sağladığımız olumlu etkiler ve rekabet avantajları sayesinde, Türkiyenin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmasında çok önemli katkılar sağlıyoruz. Red Enerji ürünümüzle aylık yüzde 30a kadar enerji tasarruf imkânı sunarak elektrik tüketim maliyetlerini ve karbon ayak izini düşürürken, bir diğer ürünümüz olan Akıllı Fabrika ile makine verimliliğinde yüzde 45e varan artışlar elde edebiliyoruz. Dijital Tarım çözümümüz sayesinde üretimde kullanılan enerji ve suda yüzde 40a, ilaç ve gübrede ise yüzde 30a varan tasarruf sağlayabiliyor, kaynak verimliliğine ciddi anlamda katkı sunuyoruz. Bunun dışında, Araç Takip Sistemi çözümümüzle filo optimizasyonu ile rölanti sürelerini kısaltarak yüzde 15e varan yakıt tasarrufu söz konusu olabiliyor. Türkiyenin rekabet gücünü artırmak ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerini gerçekleştirebilmek için yeşil dijital dönüşüm süreçlerini hızlandırması gerekiyor. Bu süreçte Vodafone Business olarak biz de işletmelerin, özellikle KOBİlerimizin, yeşil dijital dönüşüm süreçlerinde onların en güvenilir iş ortağı olmaya devam ederken şirketlerimizin yeşil dijital dönüşümlerini hızlı ve güvenilir şekilde sağlayabilmelerini mümkün kılacağız.”

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla