Türkiye

Van – Eksi 31,3’ü gören Çaldıran’da çatılarda buz sarkıtları oluştu, araçlara branda çekildi

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

VANın Çaldıran ilçesinde, soğuk hava hayatı durma noktasına getirdi. Dondurucu soğukların en fazla etkili olduğu kırsal Bezirhane Mahallesinde hava sıcaklığı, 24 Şubatta gece eksi 31,3ü gördü. Mahallede park halindeki araçların üzeri branda ve naylonlarla kapatılırken, dereler dondu, ağaçlar kırağı tuttu, evlerin ve binaların çatılarında ise buz sarkıtları oluştu.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk hava etkili olurken, Vanın Çaldıran ilçesi ise adeta buz tuttu. İlçede yaşayanlar araçların üzerini naylon ve brandalarla kapatırken, binaların çatılarında 1 metreyi bulan buz sarkıtları oluştu. Türkiyede 9 Ocak 1990da sıfırın altında 46,4 derece olarak ölçüldüğü Çaldıran ilçesine bağlı kırsal Bezirhane Mahallesinde 24 Şubatta gece hava sıcaklığı sıfırın altında eksi 31,3 olarak ölçüldü. Soğuklar nedeniyle kırsal mahallede park halindeki araçların üzeri branda ve naylonlarla kapatıldı, dereler dondu, ağaçlar kırağı tuttu, evlerin ve binaların çatılarında ise buz sarkıtları oluştu.

‘DONDURUCU SOĞUKLAR NEDENİYLE GÖÇ ETTİLER’

Mahallede yaşan Salih Özbay (72), Türkiyenin en soğuk yerleşim yerinden birinde yaşadıklarını belirterek, “Mahallemiz kışın çok soğuk. Bu bölgenin en soğuk mahallesidir. Birkaç yıl önce 25 hane vardı, şu an 17 hane var. Dondurucu soğuklar nedeniyle batı illerine göç ettiler. Biz artık bu soğuğa alıştık, ama bu nedenle birçok kişi başka illere göç etti” diye konuştu.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Esnaf Abdullah Kaya, Çaldıranın yaşam şartlarının kışın çok zor olduğunu, geceleri hava sıcaklığının eksi 35 dereceyi gördüğünü söyledi. Kaya, “İlçe merkezi ve kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların bir kısmı soğuk hava ve bazıları da işsizlik nedeniyle başka illere göç ediyor. Burası Türkiyenin en soğuk ilçelerinden biri. Burada tarım ve hayvancılık yapılırsa göçün önü de kesilmiş olur” dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Esnaf Ercan Taş da Çaldıranda kış mevsiminde çok zor bir yaşam sürdürdüklerini, soğuklar nedeniyle binalarda buz sarkıtları oluştuğunu belirtti.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Haber: Behçet DALMAZ-Orhan AŞAN/VAN, –

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version