Türkiye

Uludağ’da yanan otelde inceleme yapıldı; baba-oğulun ardından anne de öldü

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Türkiyenin ilk kayak merkezi olan Uludağda yapılan denetimlerde, 1inci Bölgede bulunan Kervansaray Otel, mimari, yangın tesisat ve yangın algılama sistemlerinde tespit edilen 38 eksiklik nedeniyle kapatıldı. Kayak malzemesi kiralayan ve otel görevlilerinin kaldığı binada, geçen perşembe, sabaha karşı yangın çıktı. Otelde konaklayan bir grup gencin, kafe-restoran bölümündeki şöminenin yanına bıraktığı mangaldan sıçrayan kıvılcımların, süs bitkisini yakmasıyla çıkan yangına, Uludağ’daki itfaiye ve AFAD ekipleri kısa sürede müdahale etti. Yangının çıkış anı ise güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Binayı tamamen saran alevler güçlükle kontrol altına alınıp söndürülürken, dumandan etkilenen 9 kişi tahliye edildi. Otelde kalan Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Başkanı, eski milli kayakçı Yahya Usta ile oğlu milli kayakçı Berkin Usta öldü, eşi Fikriye Usta ise yaralandı. Baba ve oğlu Bursada gözyaşlarıyla toprağa verildi. Yangında ağır yaralanan ve Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören Fikriye Usta da bugün yaşamını yitirdi. Ustanın yarın toprağa verilmesi bekleniyor.

YENİ BİLİRKİŞİ HEYETİ GELDİ

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayın ardından görevlendirilen 1 başsavcı vekili ve 2 savcıdan oluşan heyet, olayla ilgili soruşturma başlattı. Bilirkişi heyeti otelde inceleme yaparken olaya ilişkin gözaltına alınan 6 şüpheliden 4ü tutuklandı, 2si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında bugün İstanbuldan gelen 6 kişiden oluşan yeni bilirkişi heyeti de otele gidip, öğle saatlerinde binada incelemelerde bulundu. Görgü tanıklarını dinleyen heyet, yaklaşık 3 saat süren kontrollerinin ardından hiçbir açıklama yapmadan otelden ayrılıp Bursaya döndü.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Olayla ilgili soruşturmaya devam ediliyor.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version