Güvenlik

Tutuklamaya yönelik yakalama kararı olan çift, aranırken noterde vekalet vermiş

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Mimar Sinan Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarındaki 2 bloklu Fazilet Apartmanının A bloğunun 6 Şubat 2023teki ilk depremde yıkılması sonucu 19 kişi hayatını kaybederken, 20 kişi de yaralandı. Binanın yıkılmasıyla ilgili başlatılan soruşturmada, ölenlerin yakınlarının zemin kattaki fırında usulsüz tadilatlar yapıldığını öne sürmesi üzerine fırın işletmecileri Feriha-Akın Yağcı hakkında gözaltı karar verildi, ancak şüpheliler adreslerinde bulunamadı. Bunun üzerine Yağcı çifti hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Soruşturma sonunda firari Akın Yağcı ve Ferihan Yağcı ile binanın hem müteahhidi hem de statik proje müellifi ve fenni mesulü olan Mahmut Oktay Hartavi (63) hakkında, Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçundan 22 yıl 6şar aya kadar hapis istemiyle 4üncü Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Sanıkların yargılanması sürerken, yaklaşık 19 aydır aranan firari sanıklardan Akın Yağcının 23 Ağustos 2023te, Ferihan Yağcının ise 2 Kasım 2023te Ankara 3üncü Noterde çocuklarına vekalet verdikleri ortaya çıktı. Çiftin çocuklarından Volkan Yağcının da bu vekaletlerle notere gidip anne ve babası için avukatlara vekalet verdiği belirlendi.

ANKARADA GEZİYORLAR

Davanın avukatlarından olan ve binada nenesini kaybeden Musa Eren Bayazıt, hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı olan kişinin noterde işlem yaptırırken otomatik olarak emniyetin sistemine bilgi gittiğini; bu sisteme rağmen Yağcı çiftinin yakalanamamasına bir anlam veremediğini söyledi. Firari çiftin bir an önce yakalanıp mahkemede hesap vermesi gerektiğini ifade eden Bayazıt, “19 kişinin ölümüne sebebiyet vermekten aranan fırın işletmecileri, 19 aydır aranırken onlar başkent Ankarada elini kolunu sallayarak geziyorlar. 19 kişinin ölümüne sebebiyet vermekten haklarında 22 yıl 6 aya kadar hapsi istenen Akın ve Ferihan Yağcı çifti notere giderek vekaletname veriyorlar ve işlem yapıyorlar. Bu vekaletnamelerden biri avukat tutmak için, diğeri ise mal kaçırmaya yönelik. Bu kimseler elini kolunu sallayarak vekaletnameyi verdikten sonra başkent Ankarada gezmeye devam ediyorlar. Polis bunları niye yakalamıyor?” dedi.

BELEDİYE, 2013TE CAN GÜVENLİĞİNİZ YOK DİYE TEBLİGAT GÖNDERMİŞTİ

Öte yandan, soruşturmada, fırının usulsüz tadilatlar yaptığı iddiasıyla binadakilerin şikayeti üzerine Kahramanmaraş Belediyesinin 2013te fırını mühürlediği, aynı yıl binada oturanlara can güvenlikleri olmadığı için binayı boşaltmaları yönünde yazı gönderdiği, Kahramanmaraş 1inci Sulh Hukuk Mahkemesinin de 16 Nisan 2019da tadilatların binayı zayıflattığının tespit edildiği ve tadilatların güçlendirme projesiyle yapılması gerektiğine karar verdiği ortaya çıkmıştı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version