Dünya

Trump, Hindistan Başbakanı Modi’yi Beyaz Saray’da ağırladı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Modi ve Trump, Beyaz Saraydaki görüşmelerinin ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi. Trump, Hindistan gibi ülkelerle yaptıkları ve yapacakları anlaşmalarla ABDnin daha da güçleneceğini ifade ederek, “Amerikan halkı için kısa sürede harika bir iş çıkardık. Şimdi eskisinden çok daha güçlü olacağız” dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Hindistan Başbakanı Modi ise “Sayın Başkan, ilişkilerimizin güçlenmesine, daha kapsamlı hale gelmesine ve ilişkilerimizin daha önce görülmemiş boyutlara ulaşmasına muazzam kişisel katkılarda bulundunuz. İkinci döneminizde daha da iyi bir şekilde çalışacağımıza inancım tam” ifadelerini kullandı.

Modi açıklamasında, Hindistan ve ABDnin ikili ticaret hacmini 2030a kadar iki katından fazla artırarak 500 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, Hindistanın enerji güvenliğini sağlamak için petrol ve gaz ticaretine odaklanacaklarını aktardı. Hindistan ve ABDnin yapay zeka, yarı iletkenler, kuantum biyoteknolojisi gibi birçok teknolojik alanında ortaklaşa çalışacağını belirten Modi, kritik mineraller ve ilaçlar için güçlü tedarik zincirleri kurmaya da odaklanacaklarını kaydetti.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version