Güvenlik

Trafik polisinden motosikletli gençlere ‘Ananızı, babanızı düşünün’ uyarısı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Burdur İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, motosiklet kullanımının arttığı yaz aylarında yaşanabilecek ölümlü ve yaralanmalı kazaları önlemek için kentte denetimlerini sıklaştırdı. Ekipler, kentin çeşitli bölgelerinde yaptıkları denetimlerde motosikletlileri trafik kurallarına uymaları, kask kullanmaları, seyir halinde telefon kullanmamaları, güvenli sürüş konusunda dikkatli olmaları konularında uyardı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

KASK DA BİR YERE KADAR KORUN

Şirinevler Mahallesinde dün akşam yapılan denetimde, trafikte tehlikeli hareketler yaptığı belirlenen 5 motosikletli, durduruldu. Belge ve araç kontrolü yapan ekipler, eksik tertibat bulunduğu belirlenen motosikletlerden birini otoparka çekerek, cezai işlem uyguladı. Denetim yapan ekipte görevli polis memuru, genç motosiklet sürücülerini, “2 teker her zaman sıkıntı. Motor her zaman sıkıntı. Neden? Kaporta sensin. Ona göre kullanacaksın. Bu hayata bir kere geliyorsunuz. Bunu yapmayın. En ufak bir dokunuşta, kafanı bir yere vursan gitti. Kask da bir yere kadar korur. Kafayı en ufak vurdun mu bitiyor iş. Ne güzel bak yaşınız genç, hayata bir kere geliyorsunuz. Yapmayın bunları. Ananızı, babanızı düşünün, arkada kalanları düşünün” dedi.

Diğer yandan geçen yıl Burdurda motosikletlerin karıştığı 91i hasarlı 686 kaza meydana geldiği, 10 kişinin yaşamını yitirdiği, 769 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version