Spor

Thomas Reis: 3 puanı Samsun’da bırakmak istiyoruz

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, Süper Ligin 23’üncü haftasında evinde karşılaşacağı Hatayspor maçı öncesinde Nuri Asan Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. Sözlerine 2 yıl önce 6 Şubat depreminde vefat eden vatandaşların ailelerine baş sağlığı dileyerek başlayan Thomas Reis, “Geçen hafta almış olduğumuz sonuçtan ötürü açıkçası uyanmamız gerekiyor. Daha iyi bir performans göstermeye başlamamız gerekiyor. Tabi 4-0lık bir mağlubiyet alıyorsanız bunun ne yazık ki tesadüf olmadığını belirtmemiz lazım. Bizim adımıza çok kötü geçen bir maçtı ama artık geride kaldı. Tabi o maç 4-5 gün gibi kısa bir süre sonrasında yeni bir karşılaşma oynayacağımız için, o sonucu telafi edebilmek gibi bir fırsatımız var. Bu şansı da iyi bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Hatayspor bulunmuş olduğu durum sebebiyle zor günler geçiriyor olabilir. Şu an küme düşme grubunda yer alıyor. Bu maç onların ligde tutunmak adına son şansı olabilir de diyebiliriz. Bu sebepten dolayı en iyi performanslarını göstermeye çalışacaklardır” diye konuştu.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

‘GÜZEL BİR TAKIM RUHUMUZ VAR’

Deplasmanda alınan Başakşehir FK mağlubiyeti ve Süper Lig’in 23’üncü haftasında karşılaşacakları Hatayspor maçı için açıklamalarda bulunan Thomas Reis, “Yeni bir hocaları var. Yanlış hatırlamıyorsam yeni hocalarıyla üç maça çıktılar ve yedi gol attılar, tabi daha fazla da gol yediler ama ofansif anlamda etkili bir takım. Defansif anlamda bazı sıkıntılar yaşayabiliyorlar. Bizim de bu maça en iyi şekilde hazırlanıp güzel bir oyunla, güzel bir performans göstererek istediğimiz sonucu almak istiyoruz. Bu maçı kesinlikle kazanmamız gerekiyor ve kazanmak da istiyoruz. Biz elbette ki oynamış olduğumuz her karşılaşmadan iyi bir sonuç çıkarmak için oynuyoruz. Evet takımımızın bazen göstermiş olduğu performans sizleri mutlu etmediği gibi bizleri de mutlu etmediği olabiliyor. Ama çok güzel bir takım ruhumuz var. Her maç tabi ki oyuncularım da ellerinden gelenin en iyisini yaparak güzel bir performans göstermeye çalışıyorlar ki bizim dileğimiz ve temennimiz de bu yönde. Daha önce de söylemiştim ligin ikinci yarısı, birinci yarısına oranla daha zor geçecektir. Rakiplerimiz de sonuç olarak her maçı kazanmak, bizi de yenmek isteyeceklerdir. Bazen biz iyi oynamadığımız halde kazanıyoruz, galip geliyoruz. Ama gördüğüm kadarıyla kazanmamız yeterli değil. Aynı zamanda iyi de oynamamız gerekiyor ki insanları mutlu edebilelim. Elbette ki daha iyi performans göstermek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Son karşılaşmada göstermiş olduğumuz performansı kendim de bir daha izledim. İkinci yarı her takım için birinci yarıya oranla daha zor geçiyor. Evet, Başakşehir karşısında almış olduğumuz son mağlubiyet bizim açımızdan berbat bir sonuçtu. Ama takım olarak maçı kesinlikle Hatayspordan daha fazla istememiz gerekiyor. Yarın güzel bir oyun sergilemek istiyoruz. 3 puanı Samsunda bırakmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘LAURA İLE YOLLAR AYRILIRKEN, ERCAN VE MUSTAFA’YI KİRALIK OLARAK GÖNDERİYORUZ’

Takımda kalacak ve gidecek oyuncular hakkında konuşan Reis, “25 tane oyuncumuz var. Oynayan oyuncular oldu, oynamayan oyuncular oldu. Ercan, Laura istedikleri süreyi çok fazla bulamadılar. Çünkü diğer oyuncular iyi bir performans gösterdiler. Tabi diğer oyuncular iyi bir performans gösterince doğal olarak Ercan ve Lauraya istedikleri kadar süre veremedim. Onlar da biraz mutsuzlardı açıkçası. Mutsuz olmaları da oynamadıkları için çok normal. Ercanla da Laurayla da konuştum. Bütün oyuncularımla her zaman konuşuyorum. Sıkıntılarını dinlemek ve bir çözüm bulmak adına bir karar aldık. Tabi ki de oyuncuların iyiliklerini düşünüyorum. Onlara göre bazı kararlar almamız gerekebiliyor. Ancak benim için burada en önemli olan takımın ve kulübün menfaatleridir. Almış olduğum bu kararlarda kesinlikle bireysel olarak aldığım kararlar değil. Yönetimimizle zaten toplantı yaptım. Ercan böyle bir teklif olduğunu gelip benimle konuştu ve gitmek istediğini söyledi. Ben de bunu yönetimimize aktardım. Ardından toplantı yaptıktan sonra böyle bir karar aldık. Aynısını Laura için de söyleyebilirim. Tait ise burada kalacak. Sözleşmesi hala devam ediyor. Mustafayı da Ercan gibi kiralık olarak verdik” dedi.

‘YÖNETİME TECRÜBELİ OYUNCULARLA DEVAM ETMEK İSTEDİĞİMİ SÖYLEDİM’

Takım performansı ve sakatlık durumları hakkında bilgi veren Reis, “Özellikle 21 maç boyunca göstermiş olduğumuz performansın kesinlikle iyi olduğunu düşünüyorum. Bazı insanlar son maçlarda göstermiş olduğumuz performansa göre mutlu değiller. Ama ben kesinlikle 21 maç boyunca göstermiş olduğumuz performansın çok iyi bir performans olduğunu söylüyorum. Ligde kalma hedefimizi tamamladık. Bundan sonrası için de daha iyi yerlerde, üst sıralarda bitirmek için bir karar almamız gerekiyordu ve ben biraz daha tecrübeli oyuncularla devam etmek istediğimi yönetime belirttim. Mustafa’da genç olduğu için şu an oynaması biraz zor. Bu sebepten dolayı daha fazla süre alması için kiralık olarak verdik. Tabi U19a da gönderebilirdik. Yaş ortalamasının yüksek olduğu bir takımda oynarsa daha büyük bir gelişim gösterebilir. Enes Albakta da aynısını yaptık. Ercanın bir yıl daha sözleşmesi var ve umarım orada daha fazla süre alır. Güzel bir performans gösterir. Satka bizimle antrenmanlara başladı. Çok büyük ihtimalle bu karşılaşmada da görev alacaktır. Emre de bizimle antrenmanlara başladı. Kendisiyle de konuşacağım. Antrenmanlarda da aslında güzel bir performans gösterdi şimdiye kadar. Muhtemelen Emre de bizimle birlikte oynayacak” diye konuştu.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version