Türkiye

Sinan Ateş cinayeti davasında yargılama devam etti

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateşin 30 Aralık 2022de Ankarada silahlı saldırıda hayatını kaybetmesiyle ilgili davada, 22 sanığın yargılanmasına devam edildi. Ankara 32nci Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsündeki salonda görülen duruşmaya Sinan Ateşin eşi Ayşe Ateş ve yakınları, sanıklar, taraf avukatları ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, CHP milletvekilleri Murat Bakan ve Gül Çiftçi katıldı. İletişim Başkanlığı basın kartı sahibi olmayan gazeteciler, duruşma salonuna alınmadı. Mahkeme Başkanı konuya ilişkin, “Cumhurbaşkanlığı akreditasyonu yapıyor. Bizim kimin basın mensubu olup olmadığına dair belirleme yetkimiz yok. Bu yetki Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığında. Biz Bu da basın mensubudur deyip de yetkimizi aşamayız. Bu yüzden de yeni basın kartı olanları sadece duruşmaya alıyoruz” dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

BİLİRKİŞİ RAPORUNA İTİRAZ

Mahkeme Başkanı, tutuklu sanık Mustafa Ensar Aykalın avukatının duruşmanın kapalı yapılmasına yönelik dilekçe verdiğini, bunun oy birliğiyle reddedildiğini belirtti. Tutuklu sanık Doğukan Çepin avukatı Emine Tosun, Sinan Ateşe Eray Özyağcı dışında ateş edenin olmadığına ilişkin bilirkişi raporuna itiraz ederek, “Ben herkesin huzurunda bu bilirkişiyi tebrik etmek isterim ve kendisi insan üstü bir tutum göstermiştir. Selman Bozkurtun dahil bu bilirkişi raporunu okurken kahkaha attığını düşünüyorum; çünkü Selman Bozkurt solundan değil, sağından vurulmuştur. Ben söz konusu bilirkişi hakkında da suç duyurusunda bulundum ve bu bilirkişi raporunun reddedilmesini talep ediyorum” dedi.

Sanık Çep ise “Selman Bozkurt sağ omzundan vurulduğu halde sol omzundan vuruldu yazmış. Yerden seken tozları görüyor, mandıra arabasını görüyor, arabanın içindeki görgü tanığını rapora yazmıyor, bari bunları da yazsaydı” ifadelerinde bulundu. Diğer sanık avukatları da bilirkişi raporuna itiraz etti.

TALEPLER REDDEDİLDİ

Verilen aranın ardından devam eden duruşmada Cumhuriyet savcısı söz aldı. Savcı, tevsii tahkikat taleplerinin bu aşamada dava dosyasına bir katkı sağlamayacağını belirterek, reddedilmesini talep etti. Mahkeme Başkanı tüm taleplerin reddedildiğini belirtti. Sinan Ateşin eşi Ayşe Ateş, savcılık mütalaasına karşı söz alarak, “Benim öldürülen kocamın davası devam ediyor. İddia makamı milletimiz, devletimiz, yani Cumhuriyetimizin temsilcisidir. Sayın mahkeme de esas itibarı ile Türk milleti adına karar verir. Yani Cumhuriyetimiz ve milletimiz adına yetkili makamların karşısındayız. Devletimizin ayakta kalması, milletimizin birlik ve barışı ve adaletin tecellisi her şeyden önemlidir. Başkalarının ölmemesi, başka insanların suçlu olmaması için sabırla, acıyla adaletin gerçekleşmesi gerekir. Bir kez daha başka keşkeler dememek için hakkaniyetli, hukuka uygun adaletin sağlanması en büyük arzumdur. Dünyadaki hiçbir şey insanın yaşaması, huzur ve mutluluk içinde Rabb’ine kavuşmasından daha önemli değildir. Ne mal ne makam ne hırs sahiplerine bir şey kazandırmamıştır. Aleyhimize olanları reddediyor ve mahkemenin vicdanıyla, adaletiyle hukuka, kanuna uygun karar vermesini saygıyla arz ve talep ediyorum” dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

PARA İÇİN YAPTILAR

Sinan Ateşin annesi Saniye Ateş ise sanıkların yüzlerini görmek istemediğini belirterek, “Cenabıallaha havale ediyorum. Bunların bundan sonraki hayatları öyle bir zehir olsun ki analarının, babalarının yüzüne bakamasınlar. Bizi yaktığı yerlerden yansınlar, aynı şekilde yargılansınlar. Utanmadan insan içine çıkabileceklerse ben bunlara bir şey demiyorum. Bunlar para için yaptılar bunu, benim oğluma vurulan kurşundan başka hiçbir şey benim canımı acıtmaz. Benim oğlumun katillerini söylesinler. 2 tane yavru yetim bırakılır mıydı? Bu kadar insan, çok mu korktunuz? Sinan bir zerreydi. Kimseye hakaret etmek istemiyorum. Diliyorum Allahtan benim yandığım yerden yansınlar. Oğlum kimseye bir şey yapmadı. Ne istediler? Söyleyecekler gerçek katilleri, ben de diyeceğim ki Tamam. Söyleyeceklerim bu kadar. Benim oğlumun katilleri dışarıda hakim bey, bunu siz de göreceksiniz. Allah büyük” ifadelerini kullandı.

Saniye Ateşin konuşması sırasında Amin diyen bir izleyici, mahkeme başkanının talimatıyla tutanak tutularak salondan çıkarıldı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Sinan Ateşin kardeşi Sevda Ateş ise “Adaleti sağlayacağınıza inanıyorum, güveniyorum; ama belki görmeyiz. Allahın adaletinden hiçbirisi kaçamayacak” dedi.

Sinan Ateşin hayatını kaybettiği saldırıda yaralanan müşteki Selman Bozkurt da devlete ve yüce Türk adaletine güvendiğini belirterek, suçluların en ağır cezayı almasını diledi. Bozkurt, kararı bekledikleri dile getirdi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

İTİRAFÇI OLUN, GERÇEK KATİLLERİ SÖYLEYİN

Sinan Ateşin kız kardeşi Selma Kazanç, “Babam evlat acısıyla öldü. Allah, evlat acısını bize yaşatanların hepsine yaşatsın. Hakkımızı helal etmiyoruz; ama adaleti görmek istiyoruz. Yüce adaleti bu dünyada görmek istiyoruz. Eğer ki Sinan Ateşin katilleri bugün sokakta yakalanmazsa nasıl ki bir polisimiz şehit oldu, yarın Sinan Ateş gibi hakimler de şehit olacak, polisler de şehit olacak, doktorlar da şehit olacak. Çünkü bizler adaleti arıyoruz. Sinanın geri gelmeyeceğini biz biliyoruz. Bu davayı da hayatımız boyunca devam ettireceğiz. Biz öldükten sonra çocuklarımız bu davayı devam ettirecek. Sinan Ateşin adı unutulmayacak, sizde katil ve azmettirici olarak ömür boyu kara bir leke olarak kalacak. Gelip itirafçı olun, gerçek katilleri söyleyin” dedi.

Duruşma devam ediyor.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version