Dünya

Rusya, Suriye’nin Esad’ın iadesine yönelik talebini reddetti

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Rusya, eski Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı iade etmeyeceğini açıkladı. Rusya’nın bu kararı, iki ülke arasında ilişkilerin yeniden düzenlenmesi amacıyla sürdürülen diplomatik temaslar sonucunda alındı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Rusya’nın Irak Büyükelçisi Alperus Kotraşev, yaptığı açıklamada, “Beşar Esad’ın Moskova’da kalabilmesinin şartlarından biri, her türlü medya ve siyasi faaliyetten uzak durmasıdır. Şu ana kadar bu koşulların ihlal edildiğine dair bir bulguya rastlanmamıştır” ifadelerini kullandı.

Kotraşev, Esad ile ailesine sığınma hakkının doğrudan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in emriyle verildiğini ve bu kararın değişmesinin söz konusu olmadığını vurguladı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version