Türkiye

Rize’ye Çin’den damat

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Çayeli ilçesinde yaşayan Neslihan Korkmaz, arkadaşları aracılığıyla 5 yıl önce sosyal medyada tanıştığı Çinli Tou Liao ile arkadaş oldu. Uzun süre çevrim içi görüşen Korkmaz ve Liao, birbirine aşık olunca hayatlarını birleştirmeye karar verdi. 5 bin kilometre uzaklıktan gelen Tau Liao, ilçe müftü yardımcısı Abdulkerim Karabıyıkın katıldığı programda kelimeişehadet getirip, İslamiyet’i seçerek Müslüman oldu ve Taha adını aldı. Neslihan ve Taha, ilçede düzenlenen törenle evlendi. Liao, düğünde kemençe eşliğinde horon oynayanlara eşlik etmeye çalıştı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

SEVGİ ENGEL TANIMIYOR

Sevginin engel tanımadığını söyleyen Neslihan Korkmaz, “Çevremdekiler ilk duyduklarında Çok uzak değil mi? diye tepkiler verdi. Ama sevgi engel tanımıyor. Biz salgın döneminde, evden dışarı çıkmadığımız dönemde arkadaşlarımız vasıtasıyla tanıştık. Evden dışarı çıkamadığımız için mesafelerin uzak olduğunu hiç anlamadık. Aramızda 5 saatlik zaman farkı olmasına rağmen mesailerimizi birbirimize göre ayarladık” dedi.

MÜSLÜMAN OLDU

Eşinin evlenmeden önce İslamiyet’i seçtiğini ifade eden Korkmaz, “Benimle tanıştıktan sonra Müslümanlığı araştırmaya başladı. Sonunda Türkiye’ye geldiği 24 Ocakta Müslüman oldu. Bu duruma çok duygulandım. Kendi isteğiyle Müslüman olması benim için çok değerliydi. Bana, Seninle birlikte olacaksam senin dininde olmak istiyorum demişti. Şimdi çok mutluyuz” diye konuştu.

EŞİMİ VE TÜRKİYEYİ ÇOK SEVİYORUM

Heyecanlı olduğu için konuşmakta zorlanan Taha da “Eşimi ve Türkiyeyi çok seviyorum. Az da olsa Türkçe konuşuyorum. Herkese teşekkür ederim” dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version