Spor

Ralli şampiyonu Nazan Zorlu’nun on parmağında on marifet

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Toplam 11 yarışın 5ine katıldıklarını vurgulayan Zorlu, “İtalyada ralli şampiyonasında sezonu kadın pilotlarda şampiyon olarak kapattık. Bu yarışlardan 2 tanesini kadınlarda 1’inci olarak bitirdik. Burada aldığımız ünvanla da Avrupada ralli kazanan ilk Türk kadın pilot olma unvanını da kazanmış olduk. Bu da bizim için çok gurur verici bir şey. Şu anda da bunun keyfini çıkarıyoruz” diye konuştu.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

‘RALLİ ÇOK BÜYÜK BİR EKİP İŞİ’

Şampiyonluğu tarifsiz bir duygu olarak nitelendiren Nazan Zorlu, “Çok mutlu oldum. Tek başına yaptığınız bir iş değil. Bu işe gönül koyan bu iş için heyecanlanan çok fazla kişi vardı. Ralli çok büyük bir ekip işi. Bu hikayeye inanan gönül veren herkes adına mutlu oluyorsunuz” ifadelerini kullandı.

‘MOTOR SPORLARINA RALLİDEN DEVAM ETMEK İSTİYORUM, ESAS HEDEF AVRUPA RALLİ ŞAMPİYONASI”

Zorlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Geçen sene Türkiye Ralli Şampiyonası oldu. Orada da kadın pilotlar 2’ncisi olarak bitirmiştim. Bu rallide benim 2’nci senem. Açıkçası motor sporlarına ralliden devam etmek istiyorum. Esas kovaladığımız şampiyona Avrupa Ralli Şampiyonası olacak.”

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

‘İŞ HAYATININ GENELİNDE KADINLAR İÇİN ZORLAYICI ŞARTLAR VAR’

Profesyonel hayatta çalışan kadınların biraz daha zorlayıcı şartlarla mücadele ettiğini dile getiren Nazan Zorlu, “Kadın olarak yola çıktığınızda bütün işler aslında görece biraz daha zordur. Motor sporları biraz daha zorlayıcı. İş hayatının genelinde kadınlar için zorlayıcı şartlar var. Burada motor sporları dışında benim adıma bu hikayenin bir anlamı var. Kadınların kendi ayakları üzerinde durabildikten sonra hayallerini gerçekleştirmekle ilgili nelerin mümkün olacağını ben kendimde gördüm. Ayrıca ralli içinde de gerçekten nereden başlayacağını bilemeyen bu işe çok meraklı çok gönüllü birçok insan var. Bu hikayeyi de sık sık paylaşıyoruz ki nereden ve nasıl başlanabileceğini aslında her yaşta her konumda bir yerden girilebileceğini göstermek de çok değerli. Hepsi bir arada nasıl oluyor? diyecek olursanız aslında zamanı doğru yönetmekle oluyor. Zamanı en çok istediğiniz, en çok keyif aldığınız şeye harcayınca aslında her biri birini destekler nitelikte olabiliyor” şeklinde konuştu.

Zorlu, motor sporları macerasında kendisini destekleyenlerle beraber mesafe aldıklarını anlatarak, “Bir kere zaten kadın olarak Ben ralli yapacağım diye ortaya çıktığınızda önce bir Nasıl olacak?, Olur mu?, Çok zor, çok tehlikeli gibi böyle hiç beklemediğiniz şeylerle karşılaşıyorsunuz. Daha sonra buna süreç içerisinde ben de alıştım. Sporun zaten kendi içinde zorlukları var. Hem bedenen hem de uzun saatler bir etabın içinde zorlanıyorsunuz. Ciddi bir mesai istiyor, ciddi bir kaynak istiyor. Burada da tek başına yapmak çok mümkün değil. Orada da destekçiler öne çıkıyor. Onlarla beraber yol alıyoruz. Bir arada yürümesi zor. Ama biz bir arada bu işi heyecanla ve keyif alarak yürütmeye devam ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

‘ÖNCE SEVİÇLER VE KUPA TÖRENİ; ERTESİ GÜN GELİYORSUN MESAİYE BAŞLIYORSUN’

Sosyal yaşamında bir bankada yöneticilik yapan Zorlu, aşçılık konusunda da kendisine oldukça güveniyor. Zorlu turnuvalarda pistte şampiyonluk mücadelesi de veren Nazan Zorlu, şampiyonluğun ertesini ise şu sözlerle aktardı:

“Bu kısma çok şaşırıyorlar. Önceki gün oradaydın büyük kutlamalar, kupa töreni, basına yansımalar ve yüksek bir ilgi var. Ertesi gün geliyorsun mesaiye başlıyorsun. Oluyor. Bunların hepsi oluyor. Çünkü herkesin hayatında heyecanlar var. Ama en önemli şey kendi duygularımızı ve değişimini yönetmek. Aslında insanı başarıya götüren şey bu iki faktör. Yaptığınız çok yüksek haz aldığınız bir işten sonra eğer döndüğünüz işinizden de keyif alıyorsanız o aradaki farklılık sizi yormuyor, üzmüyor. Hatta daha da keyifli hale getiriyor. Genel olarak aslında herkes aynı enerji kaynağına sahip. Ama bu konuda onu nasıl daha verimli hale getirip nasıl kullandığınız önemli oluyor. Hepsinin bir arada olmasının nedeni benim iş hayatımdan edindiğim disiplin, organizasyon yetenekleri diye düşünüyorum. Bir yandan mutfakla ilgili ilgim de devam ediyorum. Hepsini geliştirmeye çalışıyorum.”

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

‘PROFİTEROL VE MAKARONU İYİ YAPTIĞIMI DÜŞÜNÜRÜM’

Nazan Zorlu, mutfakta da bir hayli iddialı olduğunu ifade etti. Fransız aşçılık okulunda mezun olduğunu anlatan 44 yaşındaki ralli pilotu, “Kızımı büyütürken de ondan aldığınız keyif, yarıştan aldığınız keyif, mutfaktan aldığınız keyif hiçbiri birbiriyle yarışmıyor. Ama en iyi yaptığım şey de profiterol. Makaronu da iyi yaptığımı düşünürüm. Birisi tadına baktığında hiçbir şey demesin. Gözlerinde o hazzı görünce ben zaten Tamam bu da oldu diyorum. Şampiyonluk kadar keyif veriyor mu? Yarışır” dedi.

‘AVRUPA RALLİ ŞAMPİYONASI’NDA YARIŞMAK ÇOK İSTİYORUM’

Zorlu, “Avrupa Ralli Şampiyonası yapmayı çok istiyoruz. Eğer her şey yolunda giderse belki bu otomobille; belki bu otomobili Renault Clio Rally5 ile yarıştım ve onu geliştirip uygun bir klasmanda Avrupa Ralli Şampiyonası’nda yarışmak çok istiyorum. Ayrıca Türkiye Ralli Şampiyonası’nı da deneyeceğiz” diye konuştu.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Enplusın sponsor olarak destek ve güç verdiği Nazan Zorlu, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı:

“Biz birçok kadın markasından destekle bu işi yapıyoruz. Benim tek başıma yapmam mümkün değil. Burada kadınların cesaretlenmesi, yapmak istediği şeylerle ilgili hikaye ne olursa olsun ama yapılabilirliğini görmesi için bence hepimiz, birbirimize borçluyuz. O yüzden bu tür hikayeleri paylaşmak çok değerli. Bir kadının yapabilecekleri ile ilgili yapabileceklerle ilgili bir örnek hikaye olduğunu düşünüyorum. Mutfaktan bahsettim size Fransız aşçılık okulundan mezunum. Bunlarla da ilgili hep araştırmalar yapıyorum. Ana sponsorum kadın spor girişimlerine destek veren bir marka. Aslında bu iş birlikleri ürünler dışında bir iletişim alanı yaratıyor. Biz bu iş birliğinden çok memnunuz. Her defasında ilgi, ilham vermesi artarak devam ediyor. Önümüzdeki yıl bunu biraz daha bütüne yaymak istiyoruz. Motor sporlarına girmeye istekli kadınlar için bir eğitim platformu olabilir. Ama bu alanda bir şeyler yapıp projelendiriyoruz. Diğer kadınlara destek verebilecek şekilde iş birliğimizi geliştirmek istiyoruz.”

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version