Dünya

OECD: Güney Kore nüfusu 60 yıl içinde yarıya düşebilir

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) yayımladığı ‘Güney Korenin Doğmamış Geleceği’ başlıklı raporda, ülkenin 2023te 0,72 ile en düşük doğum oranına sahip ülkeler arasında ilk sırada yer aldığı bildirildi. Raporda, doğum oranlarının bu seviyede kalması durumunda Güney Kore nüfusunun 60 yıl içinde yarı yarıya azalmasının beklendiği kaydedildi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Raporda, Güney Koredeki düşük doğum oranın, yüksek eğitim maliyetleri, uzun çalışma saatleri, sınırlı çalışma programı esnekliği ve iş ile aile hayatını dengelemenin zorluklarıyla ilişkili olduğu vurgulandı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version