Güvenlik

Muğla -Bodrum’da yat ve gemiyle uyuşturucu taşıyan 10 sanığa 30’ar yıl hapis cezası

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

MUĞLAnın Bodrum ilçesinde, 82 kilo kokain ile 4 kilo skunk ele geçirilen operasyonda tutuklu yargılanan 18 sanıktan 10una 30ar yıl hapis ile 375er bin lira ceza verildi. Diğer 8 sanık ise beraat etti.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Bodrum ilçesi Güllük Limanına 26 Temmuz 2022de hareket halindeki Vanuatu bayraklı 92 metre boyundaki Ocean Blue isimli ticari gemide uyuşturucu bulunduğuna dair bilgi alındı. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, operasyon düzenlendi. Ekipler, ticari gemiyi takibe aldı. Takipte Güllük Körfezi açıklarında ABD bayraklı Belgor isimli motoryatın ticari gemiye yanaşıp ayrıldığı tespit edildi. Bunun üzerine ticari gemi durduruldu. Ancak ABD bayraklı motor yatın kaptanı, yapılan tüm sesli ve görüntülü ikazlara rağmen yoluna devam etti. 4 sahil güvenlik botu, 1 sahil güvenlik dalış timi, 1 sahil güvenlik uçağı ve Emniyet Genel Müdürlüğüne ait 1 helikopter tarafından motoryat takibe alındı. Yat, uzun süren takibin ardından önleme manevralarıyla zor kullanılıp durduruldu. Motoryattaki 4 kişi gözaltına alındı. Ekipler tarafından kıyıda ve denizde arama çalışmaları aralıksız sürerken, Ocean Blue isimli ticari gemideki 14 şüpheli de gözaltına alındı.

UYUŞTURUCUYU DENİZE ATMIŞLAR

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınan arama kararı doğrultusunda Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Belgor isimli motoryat ile Ocean Blue isimli ticari gemide ve denizde arama yapıldı. Aramalarda denize atıldığı tespit edilen yaklaşık 60 kilo, kıyıda yaklaşık 22 kilo olmak üzere toplam 82 kilo kokain ve ticari gemide yaklaşık 4 kilo skunk ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucu, Bodrum Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği bahçesinde sergilenip, basın mensuplarına gösterildi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

30 Temmuz 2022’de adliyeye sevk edilen Ali Korman Erbacıoğlu, Metin Şirin, Atilla Oflu ve İbrahim Çelik, çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı. Ocean Blue isimli ticari gemideki Eser Özyapı, Hasan Akkurt, Mamuka Charchua, Murat Abrak, Necmettin Berber, Nejdet Akkuş, Serdar Düzenli, Tayfun Göktaş, Atilla Argüz, Hasan Öksüz, Mustafa Gül, Sayit Şölen, Yaşar Türkmen ve Batuhan Okur ise 3 Ağustos’ta çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

DURUŞMA 2 GÜN SÜRDÜ

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Tutuklu 18 sanık, önceki gün Bodrum 2nci Ağır Ceza Mahkemesinde 12nci kez hakim karşısına çıktı. Suçsuz olduklarını ileri süren sanıklar beraatlarını talep ederken, avukatları sanıklar adına savunma yaptı. Yaklaşık 2 gün süren duruşma dün akşam saatlerinde sona erdi. Mahkeme, aralarında Ocean Blue adlı geminin kaptanı Atilla Argüz ile Belgor isimli motoryatın kaptanı Metin Şirin ile Ali Korman Erbacıoğlu, Atilla Oflu, Hasan Öksüz, İbrahim Çelik, Mustafa Gül, Sayit Şölen, Yaşar Türkmen ve Batuhan Okur’a Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticaret suçlarından 30ar yıl hapis ve her bir sanığa 375 bin lira adli para cezası verdi. Diğer sanıklar Eser Özyapı, Hasan Akkurt, Mamuka Charchua, Murat Abrak, Necmettin Berber, Nejdet Akkuş, Serdar Düzenli ve Tayfun Göktaş ise beraat etti.

Haber – Kamera: Fırat AKAY / BODRUM (Muğla),

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version