Türkiye
MUĞLA Balıkçılar, oltayla 317 kilogramlık orkinos yakaladı
MUĞLAnın Bodrum ilçesinden denize açılan balıkçılar, Aydının Didim ilçesi açıklarında, oltayla 317 kilogram ağırlığında dev orkinos yakaladı. Orkinos, vinç yardımıyla denizden çıkarılabildi.
Güvercinlikten dün denize açılan Gökhan Aşık (35) ve iki arkadaşı, Aydının Didim ilçesin açıklarında avlandıkları sırada oltalarına dev bir orkinos takıldı. Sabah saat 09.30da başlayan mücadele, 4 saat 45 dakika sürdü. Yaklaşık 3 metre uzunluğundaki orkinos, balıkçılar tarafından tekneye çekilemeyince kuyruğundan bağlanarak Güvercinlik Koyuna getirildi. Vinç yardımıyla denizden çıkarılan orkinos, tartıldığında 317 kilogram geldi.
Balık, Gökhan Aşık ve arkadaşları tarafından çevre sakinleriyle paylaşıldı. Aşık, “Bugünlerde bölgede çok büyük orkinoslar var. Daha önce bu kadar büyük bir balık yakalamamıştık” dedi.
Haber- Kamera: Fırat AKAY / BODRUM (Muğla),