Güvenlik

MSB: Bölgesel savaş riskine karşı tedbirler alındı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, son 1 haftada gerçekleştirilen faaliyetlere ilişkin bakanlıkta basın toplantısı düzenledi. Aktürk, terörle mücadele operasyonlarına ilişkin, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin; Kaynağında, sürekli ve kapsamlı olarak Irak ve Suriyenin kuzeyinde gerçekleştirdiği terörle mücadele operasyonlarıyla; son 1 haftada 58 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylece, 1 Ocak 2024ten bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 107 (Irak 1087/Suriye 1020) olmuştur. Bu vesileyle dün Ağrıda meydana gelen araç kazası sonucu şehit olan kahraman silah arkadaşımız Piyade Uzman Çavuş Burak Genişe bir kez daha Allahtan rahmet diliyoruz” dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Yasa dışı göçle mücadele çalışmalarına değinen Aktürk, “Son 1 haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 463 şahıs yakalanmıştır. 930 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Yakalanan şahıslardan 12si terör örgütü mensubudur. Böylelikle, 1 Ocaktan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 11 bin 339a yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 79 bin 635 olmuştur” ifadelerini kullandı.

TSK, TEHDİTLERİ BERTARAF ETMEYE MUKTEDİRDİR

Tuğamiral Aktürkün sunumu sonrası MSB kaynakları, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakanlık kaynaklarınca, İsrailin Lübnana kara saldırısı ve İranın İsraili füzelerle vurması üzerine oluşan gerginliğin, Orta Doğuda bölgesel savaşa dönme ihtimali ile ilgili, Türkiyenin savunma ve güvenliğine yönelik bölgede ve dünyada yaşanan gelişmelerin yakından takip edildiği belirtildi. Gelişmelerin, çok boyutlu güvenlik stratejisi ile değerlendirildiği, alınması gereken tedbirlerin alındığı vurgulandı. İsrailin insanlık dışı ve uluslararası hukuku hiçe sayan saldırılarının uluslararası güvenliği, küresel ve bölgesel istikrarı tehdit etmeyi sürdürdüğü belirtildi. Gelinen durumun, İsrail saldırılarının Gazze ile sınırlı kalmayacağı, bölge geneline yayılacağı yönündeki endişelerin ne kadar haklı olduğunu gösterdiği aktarıldı. TSKnın, Türkiyenin bekasına yönelen veya yönelebilecek her türlü tehdit ve tehlikeyi bertaraf etmeye muktedir olduğu aktarıldı.

LÜBNANDAN TAHLİYE PLANLAMALARI TAMAMLANDI

Daha önce birçok tahliye harekatını başarıyla icra eden TSK’nın, öncelikle Türk vatandaşları olmak üzere yabancı ülke vatandaşlarının da Lübnandan güvenli bir şekilde tahliyesine yönelik, planlama ve hazırlıklarını tamamladığı bildirildi. Halihazırda Lübnanda yaşanan gelişmelerin, Dışişleri Bakanlığı ile koordineli olarak yakından takip edildiği, tahliyenin başlaması durumunda gerekli bilgilendirmelerin yapılacağı açıklandı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

YUNANİSTANIN TUTUMUNDAN DOLAYI TATBİKATA KATILIM SAĞLANMAMIŞTIR

30 Eylül-11 Ekim 2024 tarihleri arasında, Yunanistanda 13 NATO üyesi ülkenin katılımıyla Ramstein Flag-2024 Tatbikatının düzenlendiği belirtilerek, Yunanistanın hazırladığı tatbikat planlama dokümanında FIR (Uçuş Malumat Bölgesi) hattını kendi hükümranlık alanı şeklinde gösterip uçuş planı talep etmesi üzerine, MSB tarafından gerekli girişimlerde bulunulduğu aktarıldı. NATO makamlarınca olumlu yaklaşım sergilenmesine rağmen, ev sahibi Yunanistanın tutumunda ısrar etmesi nedeniyle tatbikata katılım sağlanmadığı aktarıldı.

Bakanlık kaynaklarınca, tasarruf tedbirleri kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından icra edilecek yurt içi hava gösterilerinin iptal edildiği kaydedildi. Bu yıl Adanada yapılan havacılık ve uzay festivali TEKNOFESTte hava gösterileri yapılması konusunda gençlerden gelen yoğun istek ve festivalin Akdeniz Bölgesinde ilk defa yapılması nedeniyle, Adanada 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında yapılması planlanan hava gösterilerinin TEKNOFESTte yapıldığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için ise İzmirde hava gösterisi planlandığı bildirildi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

F-16 VE EUROFIGHTER TEDARİKİNDE SON DURUM

F-16 ve Eurofighter uçaklarının tedarikinde son duruma ilişkin, F-16larla ilgili Türkiye ve ABD arasındaki teknik görüşmelerin planlandığı şekilde devam ettiği belirtildi. Eurofighter Typhoon uçağının tedarikine yönelik teknik seviyedeki çalışmalara devam edildiği, bu konuda da olumlu gelişmeler beklendiği açıklandı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version