Türkiye
MHP’li Yalçın: Özel, CHP’yi siyasi çıkmaza sürüklemektedir
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, mülteci karşıtlığının, kimi siyasetçiler tarafından düşmanlık seviyesine vardırıldığını belirterek, “Türkiyede misafir ettiğimiz Suriyelilerin, müstebit (zorba) Baas rejimi yıkıldıktan sonra ülkelerine dönmeye başlamaları bile, bunların içindeki hastalıklı hisleri teskin etmemiştir. Bu gibi kendini bilmezler, ilkokul talebesi kadar tarih, coğrafya ve dış politika bilgilerine sahip olmayan CHP sözcüleriyle, mülteci karşıtlığında yarışmaktadır. CHP ve onun dümen suyunda giden bazı partiler, ne Türkiyede ve bölgede olup bitenleri okuyabilmekte ne de dünyadaki gelişmeleri sağlıklı değerlendirebilmektedir. Hepsi, hükümetin ve Cumhur İttifakının son dönemde millet nezdinde kazandığı itibar ve güveni zedeleme çabasına girmiştir” ifadelerini kullandı.
ÖZGÜR ÖZELİN ÖDÜ KOPMAKTADIR
CHPnin, uydurulmuş gündemler üretme ve Cumhur İttifakı bileşenlerini yaftalama peşinde olduğunu belirten Yalçın, “CHP, Suriyedeki zulüm rejiminin yıkılmasında Türkiyenin oynadığı rolü de bu ülkede güvenli bir gelecek inşasında üstlendiği misyonu da görmezden gelmektedir. Bütün dünya, Türkiyenin bölgesel etkisini ve gücünü takdir ederken CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bundan iktidarın ve Cumhur İttifakının yarar sağlayacağı endişesiyle gerçekleri inkara yönelmiştir. CHPnin yerel seçimlerdeki geçici kazanımlarını genel seçimlere teşmil edebileceğini sanan Özel, bölgede olup bitenler karşısında Türkiyenin takip ettiği tutarlı ve akılcı politikalardan Cumhur İttifakının kazançlı çıkacağı kaygısıyla hareket etmektedir. ‘Suriyede başlayan yeni dönemin getirileri, hükümetin ve Cumhur İttifakının artı hanesine yazılır diye Özgür Özelin ödü kopmaktadır” açıklamasında bulundu.
Yalçın, CHP Genel Başkanı Özelin akıntıya kürek çektiğini ifade ederek, “Bunun içindir ki Özel, hem Suriyede İsrail kazandı diye saçmalamakta hem de mültecilerin bir an önce ülkelerine gönderilmesi gerektiğini savunmaktadır. Özel, CHPyi siyasi çıkmaza sürüklemektedir. Özelin çelişkili ve tutarsız beyanları, sağduyu sahibi CHPliler tarafından da eleştirilmektedir. Özgür Özel ve avenesinin, Suriye konusundaki kör politikasından, CHPli seçmen de rahatsızdır. Oysa Suriyede ABDnin ve İsrailin planları bozulmuştur. Suriyeli mülteciler zaten akın akın ülkelerine dönmektedir” dedi.