Türkiye

Meslektaşı eşinin şiddetine uğrayan doktor için komisyon devreye girdi

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Çiğdem Erdoğan, DHAya yaptığı açıklamada, komisyon olarak şiddete uğrayan vatandaşlardan bireysel başvuru aldıklarını söyledi. Erdoğan, bu konuda çok fazla örnek olduğunu, ancak İzmirde aynı hastanede çalıştığı eşinin şiddetine uğrayan ve uzaklaştırma kararı aldırmasına rağmen bu durumun devam etmesi nedeniyle komisyona başvuran kadın doktorun durumundan çok etkilendiğini belirtti. Erdoğan, “Karı-koca hekim ve aynı hastanede çalışıyorlar. Kocası çok ağır bir şiddet uyguluyor hanımefendiye ve hanımefendi de uzaklaştırma kararı alıyor. Ama aynı hastanede çalıştıkları için uzaklaştırma kararının tam olarak uygulanabilmesi zor. Ancak birimsel olarak bir uzaklaştırma söz konusu. Hanımefendi, komisyonumuza bireysel başvuruda bulundu. Biz de hemen Sağlık Bakanlığına yazı gönderdik” dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Erdoğan, Sağlık Bakanlığının bu konuda çok hassasiyet gösterdiğini kaydederek, “Bakanlık, bu uzaklaştırma kararı ile ilgili tekrar bir soruşturma açtı. Uzaklaştırma kararını da dikkate alarak şiddet uygulayan hekimi, kadının bulunduğu hastaneden çok daha uzak bir ilçeye, hastaneye tayinini çıkardı. Dolayısıyla bize gelen bireysel başvuruları yakinen takip ediyoruz. Şunu da görüyoruz; yani şiddetin eğitimlisi, eğitimsizinin olmaması gerçekten çok trajik bir gerçek” ifadelerini kullandı.

MOBBİNG BAŞVURULARINI TİHEK VE KDKYA YOLLUYORUZ

Komisyon Başkanı Çiğdem Erdoğan, komisyona mobbinglerle ilgili başvuruların da geldiğine dikkat çekerek, “Mobbing ile ilgili başvuru geldiğinde, şikayetleri kişinin amirine yazıyorduk. Bazen amir de o mobbing uygulayıcısı olabiliyordu. Dolayısıyla geri dönüşlerde yer yer sıkıntı yaşıyorduk. Şimdi yeni bir uygulama başladı. Mobbing ile ilgili bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Mobbing ile ilgili yapılan tüm başvuruları artık, Türkiye İnsan Hakları Kurumu (TİHEK) ya da Kamu Denetçiliği Kurumuna (KDK) dilekçeleri yolluyoruz. Oralar da tamamıyla bireysel ve özgür kuruluşlar ve o kurumların değerlendirmesi sonucunda mobbing mağduru insanlara yardım edebiliyoruz” diye konuştu.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version