Güvenlik

İstanbul’dan Balıkesir’e gelip 6 yabancı uyrukluyu gasp ettiler; 5 tutuklama

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Olay, 5 Şubatta Karesi ilçesi Ege Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre, taksiyle olay yerine gelen 5 şüpheli, kendilerini polis olarak tanıtıp, yabancı uyruklu 6 kişinin kimliklerini kontrol etti. Üzerinde polis amblemi bulunan kimlik gösteren şüpheliler, mağdurları tabanca ile tehdit ve darbetti. Şüpheliler, kişilerin üzerinde bulunan 57 bin TLyi gasp etti. İhbar üzerine Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Savcılık talimatıyla harekete geçen polis, 37 güvenlik kamerasına ait 145 saatlik görüntüyü inceledi. Plaka Tanıma Sistemi (PTS) ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kayıtlarının detaylı analizi sonucu, şüphelilerin İstanbuldan geldiği ve olay sonrası tekrar İstanbula kaçtıkları belirlendi. Yapılan araştırmalar sonucunda şüphelilerin C.A., İ.Y., Ş.G., F.G. ve A.B. olduğu tespit edildi. Haklarında yakalama kararı çıkarılan şüpheliler, İstanbul ve Kocaelide düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise olayda kullanılan sahte polis kimlikleri ele geçirildi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Emniyetteki işlemlerinin ardından Balıkesire getirilen 5 şüpheli, sevk edildikleri adliyede, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Kepsut L Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version