Türkiye

İstanbul – Beylikdüzü’nde Balıkçı Kenan ile İBB arasındaki yol anlaşmazlığı mahkemeye taşındı

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Beylikdüzü Adnan Kahveci Mahallesinde bulunan, Kenan Balcıya ait balıkçının otopark alanında, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yol genişletme çalışmaları kapsamında kazı çalışması başlatıldı.İddiaya göre; Balıkçı Kenan olarak bilinen mülk sahibi Kenan Balcı, İBByi 2021 yılında mahkemeye verdi. Balcı iddiaya göre Büyükçekmece Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen duruşmada 576 metrelik alan için, metrekarede bin 500 lira olarak belirlenen miktara itiraz etti. Bir sonraki duruşma 18 Şubat 2025e ertelenirken, belediye ekipleri otopark olarak kullanılan alanda 12 Kasım Salı günü kazı çalışması başlattı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

MAHKEME SÜRCİMİZ DEVAM EDİYOR

Otopark olarak kullanılırken kazı çalışmalası başlatılan alanla ilgili konuşan Balcı, “Beylikdüzü merkezde, Anadolu Caddesinde 1 metre yer 300 bin, 200 bin lira. Yalnız bin 500 lira değer biçerek yerimizi gasp ediyor, arazimizi gasp ediyor. Neden? Diyor ki ben buraya yol yapacağım. Yol 10 metreyle olmaz, 20 metreyle olmaz yolun bir devamı var. Yol yapmak için, yol genişletmek için karşıki parselleri de, yan parselleri de, hepsini istimlak etmek gerekli. Otoparkımızın bakın bir bölümünü gasp ediyor. Kendi tapulu yerimize giremiyoruz. Bakın, şöyle bir üçgen yol genişletmesi olur mu?” dedi. Konunun yargıya taşındığını belirten Balcı, “İstimlak edeceğiz diye, kamulaştıracağız diye bizi mahkemeye verdiler. Bin 500 lira bedelle, yerimizin değeri 200-300 bin lira. Bugün sürpriz oldu, mahkeme sürecimiz devam ediyor. Bunlar mahkemeye müracaat etmiş, biz gireceğiz diye, mahkeme Dur demiş.Anadolu Caddesi, Beylikdüzünün kalbinde burası 200 bin lirayla 300 bin lira arasında metrekaresi değişiyor. Bilirkişilere, müdürlere baskı yaparak yalnız bin 500 liraya kamulaştırma diyor, kamulaştırırım diyor. Ona da tamam diyoruz. Bu üst mahkemede mahkeme devam ederken geldi otoparkımızı perişan halde yaptı, yıktı, yaktı. Şimdi yol boyutu bu kadar değil. 800 metre yolun devamı var. Bizden kamulaştırıyorsun 20 tane daha parsel var. O parselleri de aynı 1500 liraya kamulaştıracaksın ki 24 metre açılabilsin.” dedi.

MÜZEMİZİ YIKTILAR

Balcı, Adnan Kahveci Mahallesinde bulunan ve bir bölümü İBBdne kiralanan, içinde köpekbalıkları, vatoz, orkinos gibi bin 500ün üzerinde mumyalanmış deniz canlısının sergilendiği Türkiye Deniz Canlıları Müzesinin de İBB tarafından yıkıldığını belirtti. 2021 yılında yıkılan müze yerine çay bahçesi yapıldı. Balcı, “O zaman da pandemi vardı, zaten herkes hastaydı. Hastalık döneminde geldi müzemizi de yıktılar. Neyse müzemizi yıktınız, teşekkür ederim. Halkın müzesini yıktınız ama tapulu yerimizi neden başkasına kullandırıyorsunuz? 2021 yılında tapulu olan müzemizi yıktı. Bir bölümü tapulu bir bölümü kiralık. Yanlış belgelerle, haksız belgelerle yerimizi yıktı.Tapulu alanımızı kiralık alanımızı bir başkasına bir milletvekiline hediye etmiş.” dedi. Konuyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesinden herşeyin usulüne uygun yapıldığı bilgisi edinildi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version