Türkiye

Bakan Kacır ve Haluk Görgün müşahitliğinde imza töreni gerçekleştirildi

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

İstanbul Fuar Merkezinde, SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarında gerçekleşen TSK Bulut Bilişim Sistemi Projesi Kapsamında Yerli Bulut Sanallaştırma Çözümü İmza Töreni ve Bozok Mühimmat Projesi Stratejik İş birliği imza töreni gerçekleştirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün müşahitliğinde imzalar atıldı. Bakan Kacır, “Huzurlarınızda savunma sanayi başkanımız Sayın Profesör Doktor Haluk Görgüne TÜBİTAK adına da şükranlarımı sunuyorum. Özellikle ana yüklenicileri olan vakıf şirketlerimizin Aselsanın, Roketsanın, TUSAŞın, Havelsanın hem TÜBİTAK enstitüleriyle hem de ekosistem paydaşlarıyla yakın çalışmasını, iş birliğini, teşvik edici, destekleyici çok önemli işlere imza atıyor. Hem kendisine hem ekibine huzurlarınızda şükranlarımı sunuyoruz sağ olsunlar” dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

BU MÜHİMATLAR İHRACAT EDİLECEK

Baykar ve Tubitak Sage arasında Bozok Mühimmat Projesi kapsamında stratejik iş birliği anlaşması gerçekleştirildi. 2014 yılından bu yana yürütülen bir proje olduğunu dile getiren SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, “Bugün burada Baykarla TÜBİTAK SAGE arasında Bozok mühimmatının seri imalatına yönelik bir sipariş anlaşması imzalanmıştır. Malumunuz, Bozok, 2014 yılından bu yana yürüyen bir proje. Sayın Bakanımızın büyük destekleri bu projenin hayata geçmesi adına bin adetlik bir akıllı Bozok mühimmatı üretimi anlaşması bu. Ve yüzde yüz ihracat. Afrikada iki tane Baykar müşterisi ülkeye burada SAGE bünyesinde üretilen bu mühimmatlar ihraç edilecek. Tabii Türkiyede, Roketsan tarafından üretilen mamuller çok büyük başarı kaydetti. Binlercesi hem ihraç ediliyor hem yurt içinde kullanılıyor. Bozokta buna alternatif bir ürün olarak, buna benzer bir ürün olarak daha farklı özelliklerle öne çıktı. Ben hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version