Güvenlik

İsrail askerlerinin öldürdüğü Ayşenur’un amcası: Didim’de toprağa verilmesi için talepte bulunuldu

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Aydın’ın Didim ilçesindeki akrabalarını 15 gün önce ziyaret ettikten sonra Filistin’e destek için Batı Şeria’ya giden Ayşenur Ezgi Eygi, önceki gün İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu başından vurularak öldürüldü. Ayşenur’un ölüm haberi Didim’de yaşayan amcası Yılmaz Eygi ve dedesi Şerif Eygi ile Türkiye’deki yakınlarını yasa boğdu. Hem Türk hem de Amerikan vatandaşı Ayşenur’un cenazesinin yapılacak otopsilerden sonra Türkiye’ye getirilerek Didim’de toprağa verilmesi bekleniyor.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

CENAZE İŞLEMLERİ 2 HAFTA SÜREBİLİR

Ayşenur Ezgi Eyginin amcası Yılmaz Eygi, “Cenaze işlemleri ile ilgili başvuru ailesi tarafından ABD’deki konsolosluğa yapıldı. Cenazenin Türkiye’de Didim’de toprağa verilmesiyle ilgili talepte bulunuldu. Ancak henüz bir netlik kazanmadı. Dışişleri Bakanlığı da devreye girdi. Çok taraflı bir iş olduğu için cenaze için Filistindeki hastanede bir otopsi yapıldı. İsrailde bir hastanede de yine bir otopsi yapıldı. Hem Türk hem de Amerika vatandaşı olduğu için de ABDde de otopsi yapılacak ve cenaze ondan sonra Türkiye’ye getirilecek. Bu sürecinde yaklaşık 2 hafta sürmesi bekleniyor. Ayşenurun ABDde yaşayan anne ve babasının da hafta içinde Türkiye’de olmasını bekliyoruz” dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version