İş Dünyası

İş Enerji, Ateş Çelik’e ortak oluyor

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Bu ortaklık yerli üretime destek olarak Türkiye’deki rüzgar türbini üretim kapasitesinin artırılmasını hedefliyor.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

2013 yılında rüzgar türbinleri için cıvata, somun ve bağlantı elemanları üretmek amacıyla kurulan Ateş Çelik, bugün 1.500 MW kurulu gücün ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye ulaştığını duyurdu. Şirket, kule temel ringi, kule temel kafesi, çelik iç aksam ve kule sevk ekipmanlarının tamamını yıllık üretim kapasitesine dahil ederken, 2018 itibarıyla başlattığı direct-drive teknolojisine sahip jeneratör üretimiyle rüzgar türbini üretiminde önemli bir adım attı.

İş Bankası Grubunun bir parçası olarak 2022 yılında kurulan ve kısa sürede 1000 MW üzeri bir kurulu gücü portföyüne katan İş Enerji ile tesis edilmesi planlanan bu ortaklık neticesinde stratejik iş birliğinin geliştirilmesi planlanıyor.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version