Dünya

Gürcistan Başbakanı Kobakhidze’den AB açıklaması

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze, Hükümet Binasında düzenlediği basın toplantısında ülkedeki gelişmeleri değerlendirdi. Gürcistan hükümetinin Avrupa Birliği’ne (AB) katılım müzakerelerini askıya alma kararına karşı devam eden gösterilerde şiddet olayların yaşandığını vurgulayan Kobakhidze, “Tiflisteki gösteriler barışçıl değil” ifadelerini kullandı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Kobakhidze, gösterilerde birkaç Rusya ve bir İngiltere vatandaşı bulunduğunu söyleyerek, “Şiddet çetelerini organize eden yabancı eğitmenlerle uğraşıyor olabiliriz fakat gelişmeleri önceden tahmin etmek istemiyorum, bu bir soruşturma konusudur” diye konuştu.

Ülkenin AB ile entegrasyonunun kendileri için öncelikli olduğunun altını çizen Başbakan Kobakhidze, “Gürcistan’ın 2030 yılına kadar ABye kesin katılımı için her türlü çabayı göstereceğimize söz veriyoruz” dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version