Türkiye

GAZİANTEP’te, üretilen salça dünyaya ihraç ediliyor

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

GAZİANTEPin İslahiye İlçesinde, hasadı süren kırmızıbiber tesislerde acı salçaya dönüşüyor. Üretilen salçalar dünyanın birçok ülkesine ihraç ediliyor.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

İslahiye’nin önemli tarımsal ürünlerinden olan ve ‘İslahiye biberi’ olarak tescillenen biberin hasadı sürüyor. Bölgede ‘kırmızı altın’ olarak adlandırılan biberin hasadıyla birlikte tesislerde acı ve tatlı biber salça yapımına da başlandı. Tarlada özenle toplanarak tesislere getirilen biberler, kadınların ellerinde öncelikle temizlenerek tohumları çıkarılıyor, ardından yıkanarak tesislerde işleniyor. Bu işlemden sonra püre haline gelen biber 8-9 gün boyunca güneş altında bekletilip suyunu çekerek ev kıvamı alıyor. Aroması ve tadı ile dikkat çeken salçalar daha sonra pakenip satışa hazırlanıyor. Tüketime hazır salçalar mutfaklardaki yerini almak üzere iç piyasanın yanında, birçok Avrupa ve Ortadoğu ülkesine ihraç ediliyor.

Tescilli İslahiye biberi’nden acı salça üretiklerini belirten Mehmet Günebakan, “Tarlamızda özenle yetiştirdiğimiz İslahiye biberimizi burada temizleyip, makinemizde işledikten sonra güneşte kurutarak salçamızı elde ediyoruz. Tertemiz doğal olarak damak tadında salça üretiyoruz. İslahiye biberinin aroması ve tadı tartışalamaz çok nefis biberimizin acı salçasını yapıyoruz. Kapya biberin tatlı salçasını, kalanta cinsi dometeste ise dometas salçası yapıyoruz. Kesinlikle hiçbir katkı maddesi kullanmadan doğal olarak ürettiğimiz salçalarımızı yurt içi ile birlikte Hollanda, Almanya ve Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere Avrupaya da ihracat ediyoruz” dedi.

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version