Politika

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Wulff, Şişli Belediye Başkanı Şahan’ı ziyaret etti

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Almanya Federal Cumhuriyeti 10’uncu Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Şişli Belediye Başkanı Şahan’a dün nezaket ziyaretinde bulundu. Şişli Belediye Başkanlığı hizmet binasında saat 17.00’da gerçekleşen ziyarete, 18’inci Dönem Federal Alman Milletvekili Özcan Mutlu da eşlik etti. İkili görüşmede, Türkiye ile Avrupa Birliği sürecine dair kapsamlı istişarelerde bulunuldu. Ayrıca, ‘kardeş belediye’ protokolü imzalayan Şişli ve Charlottenburg-Wilmersdorf Belediyeleri’nin yürüttüğü ortak projeler görüşmede ele alındı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Christian Wulff, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada Şişli Belediyesi ile Charlottenburg Wilmersdorf Belediyeleri arasındaki geçen aralık ayında imzalanan kardeş şehir protokolünün ikili ilişkiler üzerindeki olumlu etkilerinden bahsetti.

WULFF: AVRUPA İÇİN ÜRETİMİN TÜRKİYE’YE TAŞINMASI ÇOK MANTIKLI

İki ülke arasındaki ilişkilerin önemine vurgu yapan Wulff, “Almanya ve Türkiye arasındaki bu karşılıklı ilişkiler bugüne kadar olduğundan çok daha fazla geliştirilebilir. Bu nedenle birkaç hafta içinde göreve başlayacak olan yeni Alman Hükümetinin Türkiyenin potansiyeline özel bir önem vereceğini umuyorum. Tedarik zincirlerinde, Asyadan gelen rotalarda giderek daha fazla sorun yaşıyoruz, Avrupa için üretimin Türkiyeye taşınması çok mantıklı. Avrupaya yakınsınız, Avrupa Birliği ile Türkiye arasında gümrük birliği var ve Türkiye şu anda Avrupa, Asya ve Afrika arasında bir merkez konumunda. Bu potansiyeli hayata geçirmek için Alman ve Türk şirketleri arasında daha fazla işbirliği görmek isterim çünkü Türkler ve Almanlar birbirlerini çok iyi tanıyorlar ve seviyorlar. Dünyada vatandaşları arasında Türkiye ve Almanya kadar çok temasta olan iki ülke yok denecek kadar azdır. Bu da benim için kişisel olarak büyük bir anlam taşıyor” değerlendirmesinde bulundu.

ŞAHAN: ŞEHİRLERİN BİRBİRLERİYLE DENEYİM PAYLAŞIMLARI ÇOK DEĞERLİ

Wulff’u Şişli’de ağırlamanın çok değerli olduğunu kaydeden Başkan Şahan ise iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlü projelerle daha da güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Şahan, ziyarete ilişkin şunları söyledi:

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

“Hem Charlotenburg-Wilmersdorf Belediyesi ile olan kardeş belediyecilik projelerimizi değerlendirdik hem de genel konjektürü konuştuk. Şişli’nin önemini anlattık. Şişli’nin özellikle İstanbul’un merkez ilçesi olması, finans merkezi olması ve bu anlamdaki rolü ve potansiyelinden bahsettik. Kendilerine çok teşekkür ederiz. Almanya ve Türkiye ilişkileri, şehirlerin birbirleriyle deneyim paylaşımları bu anlamda çok değerli ve önemli.”

İkilinin görüşmesi yaklaşık 45 dakika sürdü.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version