Türkiye

Erzincan’da Işıkpınar Deresi buz tuttu

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

ERZİNCANda etkili olan soğuk hava nedeniyle yüzeyi donan Işıkpınar Deresi, görüntüsüyle Pamukkale Travertenlerini andırdı. Kent merkezinde ölçüden en düşük sıcaklık, sıfırın altında 25 derece olarak kaydedildi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Kentte, Sibirya soğuklarının etkili olduğu belirtiliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre; Erzincanda gece en düşük sıcaklık eksi 20,5 olarak Çayırlı ilçesinde ölçüldü. İlçeyi eksi 20,1 ile Otlukbeli takip etti. Kent merkezinin sıfırın altında 10,4 olduğu Erzincanda soğuk hava, bazı göl ve derelerin donmasına neden oldu. Işıkpınar Mahallesinden geçen Işıkpınar Deresi, buzla kaplandı. Buz tutan derede oluşan sarkıtlar, Pamukkale Travertenlerini andırdı. Buz tutan dereyi görmeye gelenlerden Recep Sulu, “Erzincan Işıkpınar Mahallesi’nin üst tarafındayız. Gece hava soğukluğu hissedilen eksi 20-25 dereceydi. Bu havada dere donmuş ve yine o güzelliğini almıştır diye geldik ve yanılmadık. Manzara çok güzel” diye konuştu.Işıkpınar Mahallesinden başlayan derenin Kavakyolu beldesinden geçip Karasu Nehri’ne döküldüğünü söyleyen Özkan Arduç ise “Bu manzara görülmeye değer. Biz gördük, görmeyenlere de fotoğrafını paylaşıyoruz” dedi.

Haber-Kamera: Muzaffer KOŞAN/ERZİNCAN,

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version