Türkiye

‘Dron kanatları’ ile engellerini aştılar

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde ÜNİDES projesi kapsamında Engelleri Aşan Kanatlar programında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) TEKNOFEST topluluğu öğrencileri, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde Rizede özel öğrenim öğrencileriyle bir araya geldi. Proje kapsamında Rize Özel Eğitim Okulunun bahçesine kurulan atölyede engelli öğrencilere dron yapımı öğretildi. Ahşap çubuk ve basit motorları birleştirerek pille çalışabilen dron yapan öğrenciler, keyifli anlar yaşadı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

AMACIMIZ FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Etkinlikte öğrencilerle birlikte olan RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, “Burada temel amacımız, bir farkındalık oluşturmak. Hep birlikte ne kadar güzel projeler üretip, çocuklarımızla birlikte olup onların dünyalarını ne kadar değiştirebileceğimizi birlikte fark ediyoruz” diye konuştu.

HERKESİN KALBİNE DOKUNMAYA ÇALIŞIYORUZ

TEKNOFEST Topluğu öğrencilerinden Mehmet Tan Ulus da “Burada özel eğitim gören öğrenci arkadaşlarımıza sosyal sorumluluk projesi olan dron projesiyle geldik. Öğrencilere dron yaptırıp, farklı etkinlikleri denemelerini sağladık. Milli Teknoloji Hamlesinde herkesin kalbine dokunmaya çalışıyoruz” dedi. Buse Yağdıran da “Burada çocuklarla birlikte dron yapıyoruz. Çubuk ve motor kullanılarak yaptığımız dronların asıl hedefi, çocukların hayal gücünü geliştirmek ve onlar deneyim sunmak” diye konuştu.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version