Türkiye

Diyarbakır’da kadınlar barış güvercini uçurdu

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

DİYARBAKIRda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen mitingte kadınlar, barış güvercini uçurdu.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Yenişehir ilçesi İstasyon Caddesinde, Dicle Amed Kadın Platformu (DAKAP) öncülüğünde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kadın kırımına isyan ediyor, özgürlüğe yürüyoruz sloganıyla miting düzenlendi. Mitinge Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ayşe Serra Bucak Küçük, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. Mitingde, kadınlar barış güvercini uçurdu.

BARIŞ ÇAĞRISINI HAYKIRACAĞIZ

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Mitingde konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ayşe Serra Bucak Küçük, “8 Martta hep birlikte burada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Ülkede bir barış, demokratik toplum çağrısı; barışı inşa etmenin mümkün olduğu ve barışa çok yakın olduğumuzun çağrısı yapıldı. Kadınlar bu çağrıyı kalıcı ve onurlu bir barışa çevirmek için bu baharı ve barışı hep birlikte karşılamak için buradayız, Ameddeyiz, Batmandayız, Vandayız, Mardindeyiz. Hep birlikte barış mücadelesini, barış çağrısını haykıracağız” dedi.

Haber- Kamera: Gıyasettin TETİK-Özcan ARGİN-Selim KAYA/DİYARBAKIR,

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version