Dünya

Dev kalamar ilk kez canlı olarak görüntülendi

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Falkor (too)’ adlı araştırma gemisinden kontrol edilen ‘SuBastian’ adlı uzaktan kumandalı deniz altı aracı, yaklaşık 600 metre derinlikte bebek bir dev kalamara ait görüntü kaydetti. Yaklaşık bir feet uzunluğundaki kalamar, henüz yavru olmasına rağmen dikkat çekici detaylar sergiledi. Görüntüler, dünyanın en ağır omurgasızları arasında yer alan bu türün şimdiye kadar elde edilmiş en net kayıtları arasında yer alıyor. Auckland Teknoloji Üniversitesi’nden kalamar uzmanı Kat Bolstad ve cam kalamarlar üzerine çalışan Aaron Evans, görüntüleri doğruladı. Araştırmacılar ayrıca kalamarın gözlerindeki ışıldamayı da kayıtlara geçirdi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Görüntüler, yeni deniz canlılarını keşfetmeyi amaçlayan uluslararası ‘Ocean Census’ girişiminin Güney Sandwich Adaları çevresindeki 35 günlük keşif gezisi sırasında çekildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

—————————–

-Dev kalamarın yüzdüğü anlar

-Genel detaylar

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version