Türkiye

Depremzedelere barınma hizmeti veren Süheyla Sultan Gemisi körfezden ayrıldı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023teki depremlerin ardından 12 Mart 2023te demirlediği Hatayın İskenderun ilçesinde afetzedelere geçici barınma imkanı sunan Karadeniz Lifeship Süheyla Sultan Gemisi, görevini tamamladı. Depremzedelere 20 ay hizmet veren geminin körfeze vedası öncesinde proje koordinatörü emekli Yarbay Umut Çevik ve ekibi gemide incelemelerde bulundu. Ekip, geminin limandan ayrılmasında sakınca olmadığını belirledi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Koordinatör Umut Çevik bu süreçte 16 bin vatandaşı gemide ağırladıklarını ve depremin acısını unutturmaya çalıştıklarını söyledi. Çevik, şirketin bir başka gemisi Rauf Beyin ise öğretim yılının bitimine kadar öğrenciler için İskenderun Balıkçı Barınağında kalacağını kaydetti.

Karadeniz Lifeship Süheyla Sultan Gemisi, demir alarak körfezden ayrıldı. Geminin, olası afetler için Yalovadaki Karmarine Tersanesinde hazır tutulacağı belirtildi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version